to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:01 | 01.06.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης 1/6

Πρώτη ημέρα του Ιουνίου σήμερα και μαζί με τον μήνα ξεκινάει και το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.


Έναρξη Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Πρώτη ημέρα του Ιουνίου σήμερα και μαζί με τον μήνα ξεκινάει και το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Την αρχή του σηματοδοτούν τα εγκαίνια -με την παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου- της πρώτης εκδήλωσής του, της βίντεο εγκατάστασης «Μανιφέστο» του Γερμανού εικαστικού και κινηματογραφιστή Γιούλιαν Ρόζενφελντ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουλίου. (Πειραιώς 260, Χώρος Α, 8 μ.μ.)

Σήμερα ξεκινούν επίσης η σπονδυλωτή παράσταση «Όλος ο Σαίξπηρ σε ένα τραπέζι» της βρετανικής ομάδας Forced Entertainment με τέσσερα συντομευμένα έργα του βάρδου να παίζονται κατά σειρά κάθε ημέρα μέχρι και τις 9 Ιουνίου (Πειραιώς 260, Χώρος Β, ώρες: 7, 8, 9 και 10 μ.μ.) και η παράσταση «Η σφαγή των Παρισίων» του Κρίστοφερ Μάρλοου από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων (Πειραιώς 260, Χώρος Δ, 9 μ.μ.), και η χοροθεατρική παράσταση «Ύμνος στην αγάπη» της Πολωνής Μάρτα Γκουρνίτσκα (Πειραιώς 260, Χώρος Η, 9 μ.μ.).

Καζαντζάκης στο σήμερα

Μίνι ημερίδα για τον Νίκο Καζαντζάκη στη Λάρισα με συζήτηση για την παρουσία του αιρετικού συγγραφέα στην ελληνική δισκογραφία, διάλεξη για την προβολή και την πρόσληψή του στην εποχή του Internet και θεατρική παράσταση του έργου του «Ασκητική» από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας (Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Δ. Κατσίγρα, 8 μ.μ.).

Χορός και Άγγελος

Πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Μητρόπολη (Χορός και Άγγελος απ' το πανάρχαιο δράμα)» σε σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα, η οποία θα παίζεται από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή ώς και τις 11 Ιουνίου. (Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα, 9 μ.μ.).

Στην αυλή του ΜΙΕΤ

Με τον Βασίλη Ρακόπουλο και το κουιντέτο του, που παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Αegean Jazz», ξεκινούν σήμερα και αύριο οι συναυλίες στην αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας. (Θουκυδίδου 13 στην Πλάκα, 8.30 μ.μ.)

Γαλλικό σινεμά για το αθηναϊκό καλοκαίρι

Με την προβολή της ταινίας «India Song» της Marguerite Duras ξεκινάει το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιείται μέχρι και τις 18 Ιουλίου στην Γαλλική Σχολή. Ελεύθερη είσοδος. (Διδότου 6, 9.30 μ.μ.)

Προθέρμανση...

Ο Enver Izmaylov, το κουαρτέτο του Αντώνη Απέργη και των Γκαλστιάν Βαχάν και Λευτέρη Χαβουτσά, με τη σημερινή προ-φεστιβαλική συναυλία τους, σηματοδοτούν την έναρξη του 5ου «Tinos World Music Festival» που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου στη χώρα της Τήνου. Η αποψινή συναυλία δίνεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. (Συγγρού 107, 9 μ.μ.)

Κοράλλια και ύφαλοι

Η θεαματική ταινία «Κοράλλια και ύφαλοι», που απεικονίζει μερικές από τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της γης, προβάλλεται εκ νέου στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, του Ιδρύματος Ευγενίδου (Συγγρού 387), κάθε Πέμπτη 7.30 μ.μ. και κάθε Σαβ. και Κυριακή 6.30 μ.μ.

Ιαπωνική λιτότητα λόγου α λα ελληνικά

Παρουσίαση του βιβλίου «Ανθολογία χαϊκού» που συγκεντρώνει τις συμμετοχές στον διαγωνισμό γραφής ελληνικού χαϊκού (τα γνωστά ιαπωνικά τρίστιχα ποιήματα) στο Σπίτι της Κύπρου. (Ξενοφώντος 2, Σύνταγμα, 8 μ.μ.)

75 χρόνια Θέατρο Τέχνης

Ο εμβληματικός θεατρικός οργανισμός που ίδρυσε ο Κάρολος Κουν γιορτάζει τα εβδομηκοστά πέμπτα γενέθλιά του με μιαν έκθεση με ισάριθμα αντικείμενα από τη διαδρομή του. Εγκαινιάζεται απόψε και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουνίου. (ΣΤΟart Κοραή, Κοραή 4, 7 μ.μ.)

Stand up comedy για χαλεπούς καιρούς

Από σήμερα και όλες τις υπόλοιπες Πέμπτες του Ιουνίου ο stand up κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος με το χιούμορ του θα σχολιάζει τα κακώς κείμενα γύρω μας αλλά και εντός μας. (Πολυχώρος «Τριανόν», 9.30 μ.μ.)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)