to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:21 | 23.04.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (23.4.2015)

Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Προσύλη για τον Δημήτρη Ποταμίτη


Ποταμίτης

Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Προσύλη για τον Δημήτρη Ποταμίτη και το Θέατρο Έρευνας «Ο Ιδεοποιός» προβάλλεται απόψε, στις 8 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου του Μορφωτικού Γραφείου της Πρεσβείας Κυπριακής Δημοκρατίας (Ξενοφώντος 2Α). Επίσης, θα υπάρξει σύντομη παρουσίαση του βιβλίου του «Δημήτρης Ποταμίτης: 30 χρόνια από το όνειρο ενός μύστη της θεατρικής τέχνης». Είσοδος ελεύθερη.

Flamenco

Η Alma Gitana, ένα σχήμα flamenco που δημιουργήθηκε από τη χορογράφο και καθηγήτρια flamenco Κατερίνα Albertini Βούλγαρη και από τους μουσικούς, Sito Sanchez (φωνή και κιθάρα), Αριστοτέλη Γιαννακούρο (κιθάρα), Federico Bustamante (κρουστά), παρουσιάζει την παράσταση "Nostalgia Flamenca". Απόψε, στις 9 μ.μ., στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είσοδος: 10 ευρώ.

Belle Epoque

Το συμφωνικό ποίημα «Οι Αιολίδες» του Σεζάρ Φρανκ με το «Μπολερό» του Μορίς Ραβέλ, καθώς και με έργα μεταγενέστερων δημιουργών επηρεασμένα από την Belle Epoque παρουσιάζει, απόψε, στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης") η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του σπουδαίου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού. Τιμές εισιτηρίων: 5, 10, 15, 25 ευρώ.

Στην Ταράτσα

Καλοκαίρι από σήμερα στο "Bios" που μας προσκαλεί, στις 9.30 μ.μ., στο άνοιγμα της ταράτσας με φρέσκα ποτά, ωραία μουσική και την ίδια εκπληκτική θέα. Τη μουσική θα επιμεληθούν οι Bad Spencer, Chris Kontos και Oh Yeah! Είσοδος ελεύθερη.

Βραδιά... αμπέλων

Συζήτηση με θέμα "Τα αμπέλια απέναντι στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής" πραγματοποιείται απόψε, στις 6.30 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπου Έλληνες και Γάλλοι εμπειρογνώμονες αντιπαραβάλλουν τις έρευνές τους σχετικά με το μέλλον αυτής της αρχαίας καλλιέργειας, μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Η βραδιά θα συνεχίσει με μια μύηση στη γευσιγνωσία υπό την καθοδήγηση του οινολόγου και γευσιγνώστη Δημήτρη Χατζηνικολάου. Η είσοδος ανέρχεται στα 5 ευρώ, για έναν αριθμό θέσεων περιορισμένο στα 120 άτομα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)