to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (1η Οκτωβρίου)

Από την Εφημερίδα των Συντακτών


«Φιλουμένα» στο Εθνικό

Από τις φτωχογειτονιές της Νάπολης η Φιλουμένα του Εντουάρντο ντε Φίλιπο, ξανά στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για περιορισμένες παραστάσεις. Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί την Ελένη Ράντου στον ομώνυμο ρόλο. Σοριάνο ο Άλκης Κούρκουλος.

Εθνικό Θέατρο -Κεντρική Σκηνή: Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567. Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 20 ευρώ.

Tony Oursler στην Bernier/Eliades

Tony Oursler στην Bernier/Eliades

Η έκτη ατομική έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη Tony Oursler στην γκαλερί Μπερνιέ. O καλλιτέχνης, σημαντική μορφή στην εξέλιξη της βίντεο αρτ, θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.

Γκαλερί Bernier Eliades: Επταχάλκου 11. Ώρα 20.00

Το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο στην εκπαίδευση

Το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο στην εκπαίδευση

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανήσυχους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας που θέλουν να εφοδιαστούν με γνώσεις και μεθόδους χρήσιμες για τη δουλειά τους, σε ιστορικούς ερευνητές, σε μελετητές της προφορικής αφήγησης, σε παραμυθάδες και αφηγητές, σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το σύγχρονο ντοκιμαντέρ και τις αναζητήσεις του, καθώς και σε ανθρώπους του κινηματογράφου που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Δίδακτρα: 80€ για τον πλήρη κύκλο των 4 ημερών, Διάρκεια: 34 διδακτικές ώρες

Σάββατο 3 – Κυριακή 4 Οκτωβρίου, Σάββατο 10 – Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ώρες 10.00 - 17.3 . Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: Βασίλης Λουλές ([email protected])

«Δοξαπατρή» του Θοδωρή Αθερίδη

«Δοξαπατρή» του Θοδωρή Αθερίδη

Ο Θοδωρής Αθερίδης επιστρέφει δριμύτερος στο Μικρό Παλλάς με το καινούργιο θεατρικό του έργο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο ιλαρομελόδραμα, που διαδραματίζεται σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, σε μία πόλη σαν την Αθήνα, σε μία περιοχή σαν το Κολωνάκι, με προβλήματα και θέματα σαν τα δικά μας... Οι ήρωες, καθημερινοί άνθρωποι, που τους συναντάμε ανάμεσά μας, έρχονται αντιμέτωποι και παλεύουν να διαχειριστούν τις προσωπικές τους αλήθειες.

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων στο τηλέφωνο 211-1000365

«Ο Παλιάτσος και ο Ληστής»

«Ο Παλιάτσος και ο Ληστής»

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και ο Νικόλας Αδέσποτος, για δύο Παρασκευές, στο Ρυθμός Stage. Δύο βραδιές «από αλλού», με τον Ληστή και τον Παλιάτσο να μπλέκουν σ' ένα μακρύ οδοιπορικό στο έντεχνο και στο ροκ ελληνικό τραγούδι. Σε ρυθμούς και μελωδίες αγαπημένων δημιουργών, μέχρι και τις δικές τους προσωπικές επιτυχίες, όπως τα ιδιαίτερα και δυνατά «Ετερώνυμο» και «Γενιά του μίσους» και τους καυστικούς «Εξωγήινους» και «Σύριζα», θα μας «κλέψουν» από το αβέβαιο σήμερα και θα μας ταξιδέψουν... ψηλά!

Παρασκευή 2 και 9 Οκτωβρίου, Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, Τηλ.: 210-9750060, ώρα έναρξης: 22.30 Είσοδος: 12 ευρώ (με μπίρα ή κρασί)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)