to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:04 | 18.09.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (18.9.2015)

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η hip hop κοινότητα της Ελλάδας μάς καλεί απόψε στις 9 μ.μ. στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για το φεστιβάλ «Rap Monsters».


Μνήμη Παύλου Φύσσα

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η hip hop κοινότητα της Ελλάδας μάς καλεί απόψε στις 9 μ.μ. στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για το φεστιβάλ «Rap Monsters». Συμμετάσχουν: 12ος Πίθηκος, Μέγας, Τοτέμ, Wrongface, Ορθολογιστές, Flowjob, Μυστική Συνταγή, MC Yinka, JK1 & Eversor, Λύκος, X-KAPE. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Τα έσοδα από το μπαρ και την πώληση αναμνηστικού t-shirt θα δοθούν για να αγοραστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να σταλούν στα σημεία υποδοχής μεταναστών.

Punk στο Κύτταρο

Σήμερα αλλά και αύριο, Σάββατο, ο ιστορικός χώρος του "Κυττάρου" (Ηπείρου 48 και Aχαρνών) φιλοξενεί το φεστιβάλ "punk We're Loud!". Κάθε μέρα πέντε ανάλογες μπάντες από διάφορα μέρη του κόσμου, με τους Βέλγους The Kids και τους ημέτερους Acid Baby Jesus να ξεχωρίζουν την πρώτη και τους Αμερικανούς New Bomb Turks και τους... Βολιώτες Bazooka τη δεύτερη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ. Η είσοδος για τη σημερινή μέρα είναι 15 και 17 ευρώ, ενώ αύριο είναι 20 και 22 ευρώ.

Θεατρική κωμωδία

Την κωμωδία της Σωτηρίας Ζάνταλη, «Τρεις τύποι για γέλια και για κλάματα» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα "H-art Attack", απόψε στις 9 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας. Παίζουν: Ανθίδου Μαρία, Βαφειάδης Σταύρος, Γκόγκος Γιάννης, Γκόσιος Άλκης, Γραικού Βασιλική, Δουκουζγιάνης Σταύρος, Ζάνταλη Σωτηρία, Καραγρηγορίου Χριστίνα, Κασιούμη Αλεξάνδρα, Κατριτζόγλου Άνθιμος, Μορφιάδου Ειρήνη, Νικόλας Νικολαϊδης, Σπύρου Κική. Είσοδος: 7 και 10 ευρώ.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης απόψε στις 8.30 μ.μ., στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Είσοδος: 10 και 12 ευρώ.

Ρεμπέτικα και έντεχνα

Ο Γιάννης Χίνος (τραγούδι, κιθάρα), η Σοφία Παπουλάκου (τραγούδι) και ο Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν, τραγούδι), απόψε στις 10.30 μ.μ. στο "Άλικο" (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή) με τραγούδια παραδοσιακά, ρεμπέτικα και έντεχνα. Είσοδος: 3 ευρώ.

Τίτος Πατρίκιος

Ο Τίτος Πατρίκιος παρουσιάζει το βιβλίο του «Ο πειρασμός της νοσταλγίας», απόψε στις 8.30 μ.μ., στo κέντρο πολιτισμού «Κρύπτη» στο Μαχαιράδο της Ζακύνθου.

Τέρρυ Ήγκλετον

Ο Βρετανός καθηγητής Θεωρίας της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού Τέρρυ Ήγκλετον θα αναγορευθεί απόψε στις 7 μ.μ. επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Βουλευτικό Ναυπλίου. Ο τίτλος της ομιλίας του Τέρρυ Ήγκλετον είναι «Η σημασία της τραγωδίας σήμερα».

Σήμερα και αύριο στο "Χυτήριο"

Στον πολυχώρο «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44, Γκάζι) θα εμφανιστεί απόψε στις 10 μ.μ. το συγκρότημα "Μικρές Διαδρομές". Είσοδος: 6 ευρώ. Επίσης, αύριο στον ίδιο χώρο, στις 8.30 μ.μ, θα προβληθεί η κλασική ταινία "Όσα παίρνει ο άνεμος".

Η Αθήνα κάνει ποδήλατο

Το Athens Bike Festival από σήμερα και έως την Κυριακή στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Έναρξη απόψε στις 6 μ.μ. και αύριο στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Θεατρικό αναλόγιο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας μάς προσκαλεί αύριο στις 7.30 μ.μ. στο θεατρικό αναλόγιο «Ως σκιάς όναρ - Σαν ονείρου σκιά», από την ομάδα «Νεφελοκοκκυγία» στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας. Την εκδήλωση προλογίζει η προϊσταμένη της Εφορείας Ελισάβετ Τσιγαρίδα. Παίζουν: Λάμπρος Αποστόλου, Αναστασία Δεμίρη, Ελένη Μήττα, Βάνα Παπαναρέτου, Χριστίνα Χαρατσίδου, Σόνια Χατζηχαρίστου, Γωγώ Ψώνη. Απαγγελία ποιημάτων: Τάσος Παπαναστασίου. Αφηγητής: Νικόλαος Παππάς. Είσοδος ελεύθερη.

Γιώργος Θυμής

Συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο δάσκαλο, πιανίστα, μαέστρο και συνθέτη Γιώργο Θυμή, απόψε στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα θα διατεθούν στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Μαρία Σούμπερτ

Η Μαρία Σούμπερτ παρουσιάζει απόψε στη 1 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο "Πολύεδρο" (Κανακάρη 147, Πάτρα) το νέο της βιβλίο "Οι αποκλεισμένοι. Ή το σύστημα των μυρμηγκιών". Θα μιλήσουν: Μιχάλης Καραγεωργίου, φιλόλογος, και Νικολέτα Παλαιολόγου, αρχαιολόγος, μουσειολόγος.

Σταυρός του Νότου

Έναρξη της χειμερινής σεζόν για τον "Σταυρό του Νότου" του Νέου Κόσμου, με το μόνιμο σχήμα του χώρου, αύριο στις 10.30 μ.μ. Είσοδος: 12 ευρώ.

Ποίηση στο Γιαννακοχώρι

Ποιητές, λόγιοι, ηθοποιοί, συνθέτες, μουσικοί, διαβάζουν, χορεύουν, πίνουν, διαδίδουν, ακούν, τα 42 ποιήματα της νέας ποιητικής συλλογής ''Αγριόχορτο στόμα'' του Ηλία Τσέχου, αύριο στο ανοιχτό θέατρο Γιαννακοχωρίου.

Βιβλίο Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του "Τίποτα". Θα μιλήσει ο συγγραφέας. Σήμερα στη 1 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο των γραφείων του 38ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας δίπλα στο καταπράσινο Ύδραμα.

Πειραματικό θέατρο

Το κέντρο Τέχνης και Πολιστισμού Beton7, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, παρουσιάζει απόψε και αύριο την πειραματική παράσταση "Ριπές" σε σκηνοθεσία της Ραφίκα Σαουίς. Μέρος των χρημάτων θα δοθούν στον φορέα "Μετάδραση στη βοήθεια και προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών".

Αγάθωνας Ιακωβίδης

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, απόψε και αύριο στις 11 μ.μ. στην αυλή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» (Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα). Μαζί του η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Δημήτρης Κρανίδας (ούτι-μπουζούκι) και ο Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα). Είσοδος: 3 ευρώ.

Ζωή Τηγανούρια

Η Ζωή Τηγανούρια απόψε στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας. Θα προηγηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πάρκο Εθελοντών Αιμοδοτών στις 7.30 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)