to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:03 | 18.04.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (18.4.2015)

Με αφορμή τα 40 χρόνια από τη μεταπολίτευση του 1974


Μεταπολίτευση

Με αφορμή τα 40 χρόνια από τη μεταπολίτευση του 1974 η Αγγέλα Καστρινάκη και ο Δημήτρης Ψυχογιός καταθέτουν στα βιβλία τους, Και βέβαια αλλάζει! (εκδ. Κίχλη) και Στιγμές της Μεταπολίτευσης, 1974-84 (εκδ. Επίκεντρο), αντίστοιχα, βιώματα και σκέψεις για τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, συζητώντας με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου, τον εκδότη Πέτρο Παπασαραντόπουλο και τον συγγραφέα Δημήτρη Φύσσα, σε εκδήλωση που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τη Δευτέρα, στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας), στις 7.00 μ.μ.

 

Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων

Με την παράσταση Coupling της θεατρικής ομάδας It takes two, από τη Θεσσαλονίκη, μια φρέσκια, νεανική και σατιρική ματιά επί σκηνής πάνω σε 7 διάσημα ζευγάρια, ανοίγει σήμερα η αυλαία του Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων 2015 στο θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη), στις 8.15 μ.μ.

Νιλουφέρ

Για το μυθιστόρημά του Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης (εκδ. Εστία) συζητά με τους αναγνώστες ο συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας, αλλά και για τη Μακρόνησο των ετών 1947-1958, στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι), στις 7.30 μ.μ.

Πρώτη αγάπη

Η οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου Η πρώτη αγάπη, η ρομαντική ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ψωμά και μουσική διδασκαλία Μιχάλη Παπαπέτρου, με ερμηνευτές τους Αγγελική Μαρινάκη, Χρ. Λάζο, Χρ. Κεχρή, Ειρήνη Αθανασίου, Λυδία Αγγελοπούλου, με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Επισκεπτών (ΚΠΙΣΝ), στις 7.00 μ.μ.

Βυζαντινή τέχνη

Την πρώτη από τις δύο αφιερωμένες στη βυζαντινή τέχνη διαλέξεις θα δώσει σήμερα η δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας Σμαράγδη Αρβανίτη, με θέμα "Στιγμές Βυζαντίου. Από τη Ρώμη στο Βυζάντιο" στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου (Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια), στις 11.00 π.μ.

Μυστικά της θάλασσας

Τη μουσικοθεατρική παράσταση Τα μυστικά της θάλασσας παρουσιάζει το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου (Μάγια - Μύριαμ Παπαγεωργίου αφήγηση/ξυλόφωνο, Ιωάννα Κουκοπούλου πιάνο, κρουστά, Βασίλης Λάμης κιθάρα, Μαρία Παΐζη μουσικοκινητική, Σταυρούλα Παππά, κιθάρα, Βάσω Μιχαηλίδου, ακορντεόν, Αγγελική Χριστοδούλου, φλάουτο), με ελεύθερη είσοδο, στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λ. Βουδούρη" (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), στις 6.00 μ.μ.

Άστυ Γη

Ανοιχτές στο κοινό θα είναι οι σημερινές εκδηλώσεις του προγράμματος "Άστυ Γη" που διοργανώνει η Ομάδα Πειραματικού Θεάτρου FrACTals με στόχο την καλλιέργεια της διαπολιτισμικής και οικολογικής συνείδησης μέσω της διαδραστικής επικοινωνίας των νέων, στο Θέατρο της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256), στις 5.00 μ.μ.

Η Κυόκο στον Κύκλο

Μια βιωματική μουσικοθεατρική παράσταση που εξελίσσεται σε ομαδικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, Η Κυόκο στον Κύκλο, μια περιπέτεια μυστηρίου στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει η Τρελλή Ροδιά στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24), στις 1.00 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)