to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:45 | 15.10.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (15.10.2015)

Από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα ξεκινούν, απόψε στις 5.30 μ.μ., οι παραστάσεις της κινητής μονάδας Θεάτρου του Νέου Κόσμου


Τριβιζάς για πρόσφυγες

Από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα ξεκινούν, απόψε στις 5.30 μ.μ., οι παραστάσεις της κινητής μονάδας Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Θα παρουσιαστεί το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο κλέφτης των εφτά κάκτων» για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Απιστίες και αμαρτίες

Με την προβολή της ταινίας του Γούντι Άλεν "Απιστίες και αμαρτίες" συνεχίζονται οι κινηματογραφικές Πέμπτες στον Πολυχώρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Γκάζι). Απόψε, στις 8 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Τζαζ ρυθμοί

Το Dimitris Moutafis Trio (Δημήτρης Μουτάφης - ηλεκτρικό μπάσο, Ηλίας Δουμάνης - τύμπανα, Ανδρέας Γυφτάκης - ηλεκτρικό πιάνο) με τζαζ ρυθμούς απόψε, στις 9 μ.μ., στο café του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12).

Κλεομένης Παπαϊωάννου

Οι εκδόσεις Vakxikon.gr μας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κλεομένη Παπαϊωάννου "Αποδομώντας το άπειρο". Θα μιλήσουν οι ποιητές Δημήτρης Ξυδερός και Δημήτρης Στενός. Ποιήματα θα διαβάσει η Μαρία Σκουτέρη. Απόψε, στις 9 μ.μ., στο Polis art cafe (Πεσμαζόγλου 5).

Μονόπρακτα Μουρσελά

Η Θεατρική Ομάδα Π.Σ. Σταυρού παρουσιάζει τα μονόπρακτα του Κώστα Μουρσελά «Διακοπή ρεύματος», «Η απαρηγόρητη χήρα» και «Το δίκανο», απόψε, στις 9 μ.μ., στο Burlesque Theatro (Σκρα 10, Θεσσαλονίκη). Είσοδος: 7 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα).

Για τον Κώστα Παπαϊωάννου

Το βιβλίο της Παναγιώτας Βάσση "Ο 'πολιτικός άνθρωπος' στο έργο του Κώστα Παπαϊωάννου" παρουσιάζεται απόψε, στις 7.30 μ.μ., στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» (Ξενοφώντος 4, πλ. Συντάγματος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Ν. Πολίτης, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας - εκδότης, Παναγιώτα Βάσση, συγγραφέας - δρ. Φιλοσοφίας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κιούσης.

Medi-Terra

Την παράσταση χορού "Medi-Terra" παρουσιάζει απόψε τo Modern Dance Theatre Istanbul of State Opera and Ballet, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Τιμές εισιτηρίων: 10 και 12 ευρώ.

Μουσική παράδοση

Με βασικό άξονα την παραδοσιακή μουσική της Πίνδου και επεκτείνοντας περιφερειακά σε μουσικές όλης της Ελλάδας μέχρι και τα Βαλκάνια, το Τρίχορδο (Εμμανουήλ Μπενάκη 60) μας καλεί και φέτος στις μουσικές του Πέμπτες.

"Αρκαδία χαίρε"

Η ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή "Αρκαδία, χαίρε" προβάλλεται απόψε στους κινηματογράφους Ααβόρα και Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Λαΐς) στην Αθήνα και Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, στον κινηματογράφο Ααβόρα (Ιπποκράτους 180), μετά το τέλος της δεύτερης προβολής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει για την ταινία με τον σκηνοθέτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)