to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η μπανανία των servicers και των Γλυπτών

Μια και ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Λονδίνο, θα μπορούσε να πει και μια κουβέντα στη βρετανική κυβέρνηση για την τουριστική έκθεση «World Travel Market».


φωτ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο να αποσπάσει την υπόσχεση ότι οι Εργατικοί, όταν θα έρθουν στην εξουσία, θα δανείσουν στους ιδιοκτήτες τα Μάρμαρα του Παρθενώνα - γιατί οι Συντηρητικοί του Σούνακ όσο παραμείνουν στην κυβέρνηση δεν αναλαμβάνουν το πολιτικό κόστος. Καλού κακού, ας προειδοποιήσει αμφότερους ότι σε αυτό το θέμα έχει και τη στήριξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την επανένωση των Γλυπτών.

Βεβαίως, η φαεινή ιδέα του Μητσοτάκη είναι να βρεθούν τα Μάρμαρα στην Αθήνα για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς να τεθεί το θέμα της κυριότητας, που σημαίνει αναγνώριση της βρετανικής ιδιοκτησίας, αλλά ποιος ασχολείται; Κάτι παρωχημένοι αρχαιολόγοι, που τους κάναμε έξωση από τα γραφεία τους.

Και όποιος κάνει κριτική στην κυβέρνηση, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, δέχεται την επιτίμηση του Παύλου Μαρινάκη να μην περιπλανάται ασκόπως πέριξ της Ακροπόλεως αλλά να μπει στο Μουσείο για να του εξηγήσουν τα θέματα (οι αρχαιολόγοι που τους έδιωξαν από τα γραφεία τους).

Ομως, μια και ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Λονδίνο, θα μπορούσε να πει και μια κουβέντα στη βρετανική κυβέρνηση για την τουριστική έκθεση «World Travel Market». Στην έκθεση αυτή πριν από 20 μέρες από τη μια συμμετείχε η Τουρκία, με ένα σήμα TurkAegean να (με το συμπάθειο) να δεσπόζει στα περίπτερά της, και από την άλλη συμμετείχε ανενόχλητο με δικό του περίπτερο το ψευδοκράτος ως «North Cyprus». Για την τιμή των όπλων. Για να μην μας θεωρούν οι πρώην αποικιοκράτες μία από τις χώρες-μπανανίες που δημιούργησαν όταν έφυγαν.

Σε άλλα νέα, η κυβέρνηση θα ψηφίσει την Παρασκευή νέο θεσμικό πλαίσιο για τους servicers και τα κόκκινα δάνεια. Ένα πράγμα δεν πρόκειται να πειράξει: την κερδοφορία των ελληνικών κόκκινων δανείων. Η ιταλική doValue στα στοιχεία 9μήνου του 2023 αναφέρει ότι σε Ελλάδα και Κύπρο το λειτουργικό κέρδος από τη διαχείριση των κόκκινων δανείων είναι 55,5%, ενώ στην Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 20% και στην Ιβηρική ήταν αρνητικό. Η εταιρεία βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα από την Ελλάδα από ό,τι στην Ιταλία, αν και στη γειτονική χώρα έχει και μεγαλύτερο ύψος δανείων, και μεγαλύτερο αριθμό δανείων.

Αυτό όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να το πειράξει στη χώρα «μπανανία η Ελλάς».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)