to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 14.01.2019

Πολιτική

Η Μ. Γιαννακάκη σε διημερίδα του ΟΑΣΕ στο Μιλάνο για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων

Η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, συμμετέχει σήμερα και αύριο, 14 και 15 Ιανουαρίου, σε Ημερίδα που πραγματοποιείται στο Μιλάνο με θέμα «Οικοδομώντας μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στο πλαίσιο της ποινικής δικαιοσύνης»


Η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, συμμετέχει σήμερα και αύριο, 14 και 15 Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησής της από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΑΣΕ (ODIHR), σε Ημερίδα που πραγματοποιείται στο Μιλάνο με θέμα «Οικοδομώντας μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στο πλαίσιο της ποινικής δικαιοσύνης» και η οποία διοργανώνεται από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΑΣΕ σε συνεργασία με το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ιεράς Καρδίας και το Δικηγορικό Σύλλογο του Μιλάνου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προέβη σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΑΣΕ (ODIHR) και συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «JUST/2015/RRAC/AG, Χρηματοδότηση δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας και άλλων μορφών μισαλλοδοξίας, Πρόγραμμα: Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια/Δικαιοσύνη (2014-2020)».

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος υπεγράφη την 6η Ιουνίου 2018 η «Συμφωνία Συνεργασίας για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα», μία Συμφωνία που διέπει τη Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη και την Κοινωνία των Πολιτών και αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Με την υπογραφή της εν λόγω Συμφωνίας Συνεργασίας η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχουν δείξει εμπράκτως τη δέσμευσή τους να αντιμετωπίσουν συνολικά και αποτελεσματικά το ρατσιστικό έγκλημα. Η εν λόγω πρωτοβουλία θεωρείται καλή πρακτική από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΑΣΕ και ως τέτοια παρουσιάζεται από τη Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις αρμόδιες αρχές του Ιταλίας. Στην αποστολή συμμετέχει ο κ. Νίκος Κουτκιάς εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για επαφές με το Δικηγορικό Σύλλογο του Μιλάνου για την από κοινού υλοποίηση του προγράμματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)