to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 08.11.2013

leftist

Πολιτική

Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει!

Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει! Είναι αίτημα του λαού, είναι ανάγκη για τη χώρα.


Η κυβέρνηση έχει αποτύχει, πρέπει να πέσει. Με αυτή τη φράση ο Πάνος Σκουρλέτης συνόψισε το σκεπτικό της πρότασή δυσπιστίας της κυβέρνησης που κατέθεσε  ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτήν την επιλογή, η αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει την  πρωτοβουλία των κινήσεων, εκφράζει ένα πλατύ λαϊκό αίσθημα αγανάκτησης κι επανακαθορίζει την πολιτική ατζέντα.

Η πρόταση μομφής στέλνει πολλαπλά πολιτικά μηνύματα. Πρώτα απ’ όλα, δείχνει ότι η αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης, που στην περίπτωση του στραγγαλισμού της δημόσιας τηλεόρασης πήρε τον χαρακτήρα της εκτροπής, δεν γίνεται ανεκτή από την Αριστερά. Το συνεχές  ροκάνισμα της δημοκρατίας από την κυβέρνηση και την τρόικα  δεν είναι business as usual του πολιτικού παιχνιδιού. Πρέπει να σταματήσει τώρα.

Εξίσου σημαντική με την αποσάρθρωση της δημοκρατίας είναι  η μνημονιακή λεηλασία του κοινωνικού πλούτου. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου όχι μόνο δεν άμβλυνε σε κανένα σημείο το αντικοινωνικό πρόγραμμα της τρόικας, αλλά επιτάχυνε την πορεία προς την χρεοκοπία τόσο της εργατικής τάξης όσο και των μεσαίων στρωμάτων. Ενάμισι χρόνο μετά την εκλογή Σαμαρά με τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, η ανεργία γιγαντώθηκε, η φτώχεια έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο για τη μεταπολεμική Ευρώπη, και τώρα απειλούνται με δήμευση τα σπίτια μας. Φως στο μνημονιακό τούνελ ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία για να επιβιώσει ο λαός, για να ανοίξει νέα προοπτική ελπίδας.

Με την πρόταση μομφής, τελειώνουν και τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια όσων από τη μια «διαφωνούν» με τα μέτρα, αλλά από την άλλη συμφωνούν με την κυβέρνηση που τα επιβάλλει. Στην ψηφοφορία της Κυριακής θα ξεκαθαρίσει ποιος όντως εννοεί αυτά που λέει, για να μπορέσουν οι πολίτες να σχηματίσουν καθαρή άποψη.

Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει! Είναι αίτημα του λαού, είναι ανάγκη για τη χώρα.

tags: editorial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)