to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 14.05.2012

Κοινωνία

Η ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ανεξάρτητα της ρητορικής των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όσον αφορά το προεκλογικό τους πρόγραμμά, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων έχουν δεσμευτεί στην τρόικα ότι το πραγματικό τους πρόγραμμα είναι και θα παραμείνει και μετά τις εκλογές αυτό που περιλαμβάνεται στο νέο μνημόνιο.


Ιδού η κρυφή ατζέντα που αποσιωπούν τα δύο μεγάλα κόμματα σε συνεργασία με τα ΜΜΕ:
-Περαιτέρω μείωση μισθών, απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων και υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτό σημαίνει πολλαπλάσια μείωση των μισθών στην Ελλάδα, οι οποίοι ρητά συγκρίνονται με αυτούς των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ).
-Συνέχιση της ακρίβειας, η οποία προκαλείται και από μνημονιακές δεσμεύσεις για αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και των εισιτήριων στα μέσα μεταφοράς (κατά 25% τουλάχιστον)
-Νέα άγρια περικοπή δημόσιων δαπανών κυρίως σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.
Συγκεκριμένα: 11,5 δις ευρώ περικοπές αμέσως μετά τις εκλογές.: 8 δις ευρώ από συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα και 3,5 δις από κλείσιμο/συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων (σχολεία, νοσοκομεία, καταστήματα ΙΚΑ κλπ), μισθούς και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο.
-Φοροαπαλλαγές στα τεράστια κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων εις βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μείωση εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ κατά 5% το 2012-13
-Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, χωρίς όρια: 16 δις μέχρι το 2015, 50 δις μέχρι το 2022 και ρητή δέσμευση να εκποιούνται «επιπλέον περιουσιακά στοιχεία» αν δεν καλύπτονται οι στόχοι των εσόδων
-Ακόμα 50 δις στις τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση, εκ των οποίων ανακτήσιμα από το δημόσιο θεωρούνται μόλις τα 16 δις. Την ίδια στιγμή, δεν έχουν καμία πρόβλεψη για ρύθμιση χρεών των δανειοληπτών.
-Μη βιωσιμότητα δημόσιου χρέους, παρά μόνο αν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους και διάρκειας όμοιας με τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου και την Αίγυπτο του Μουμπάρακ!
-Προτεραιότητα στις πληρωμές των δανειστών έναντι των συντάξεων και ρητή δέσμευση ότι αυτό θα διασφαλίζεται νομοθετικά, ακόμα και στο Σύνταγμα.
-Ύφεση τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια (προβλέπουν ύφεση 4,7% του ΑΕΠ το 2012 και μηδενική ανάπτυξη το 2013, που εξαιτίας των περικοπών θα είναι βαθύτερη).
-Καμία πρόνοια για την ανεργία!
-Καμία ελπίδα βελτίωσης. Ρητή πρόβλεψη για νέα μέτρα αν δεν πιάνονται οι στόχοι τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)