to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 09.09.2014

πηγή: euro2day

Οικονομία

Η κεφαλαιοποίηση του Facebook πέρασε τα 200 δισ. δολ. - Μεγαλύτερη και από την Coca Cola

Το Facebook έχει πλέον μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου όπως η ΙΒΜ, η Intel και η Oracle και αξίζει περισσότερο από εταιρείες όπως η Coca Cola, η Toyota και η Bank of America.


Η κεφαλαιοποίηση του Facebook ξεπέρασε τα 200 δισ. δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως η χρηματιστηριακή του πορεία αποδεικνύεται πιο θεαματική ακόμη και από εκείνη της Google. Μέσα  σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια και μετά από ένα μάλλον απογοητευτικό ξεκίνημα στα 38 δολ., η μετοχή του Facebook άγγιξε τη Δευτέρα τα 77,89 δολ. ανά μετοχή και η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας τα 200,9 δισ. δολ.

Τώρα το Facebook έχει ακριβώς τη μισή κεφαλαιοποίηση από τη Google (στα 404 δις. δολ.), της οποίας η μετοχή έκλεισε τη Δευτέρα στα 601,63 δολ.  Η Google όμως, χρειάστηκε τρία χρόνια για να σπάσει το φράγμα των 200 δισ. δολ. Η δημόσια εγγραφή της έγινε το Σεπτέμβριο του 2004 και ξεπέρασε τα 200 δισ. δολ. τον Οκτώβριο του 2007.

Το Facebook έχει πλέον μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου όπως η ΙΒΜ, η Intel και η Oracle και αξίζει περισσότερο από εταιρείες όπως η Coca Cola, η Toyota και η Bank of America, ενώ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την HSBC.

Σημείο κλειδί για το Facebook ήταν όταν ανακοίνωσε σημαντική ανάκαμψη στις δραστηριότητες video, δίνοντας στους διαφημιζόμενους πολύ περισσότερα εργαλεία διαφήμισης.

Οι επενδυτές θεωρούν πλέον ότι το Facebook – του οποίου η βασική εφαρμογή είναι η πιο δημοφιλής για τα smartphone – είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να τοποθετηθεί κανείς στη mobile αγορά, ενώ αντιθέτως θεωρούν πιο επικίνδυνη την τοποθέτηση στην Apple ή τη Samsung Electronics.

«Το ράλι της μετοχής αυτή τη χρονιά μπορεί επίσης να θεωρηθεί και ως επιβράβευση της ηγεσίας υπό τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος δαπάνησε δισεκατομμύρια δολαρίων για να εξαγοράσει οποιαδήποτε startup απειλούσε να υπονομεύσει την πρωτιά του Facebook στον χώρο των social media» σχολιάζουν οι Financial Times, θυμίζοντας την εξαγορά του Instagram αλλά και του WhatsApp Messenger.

tags: Facebook

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)