to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:19 | 09.01.2020

Κοινωνία

Η Φωτεινή Κούβελα για τον θάνατο της Δώρας Κατσιβαρδάκου

Η Δώρα Κατσιβαρδάκου ήταν Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.


"Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το γυναικείο και φεμινιστικό κίνημα έχασε μια αγωνίστρια της ζωής αλλά και του φύλου της" σημειώνει η Φωτεινή Κούβελα σε δήλωση της.

Αναλυτικά η δήλωση της Φωτεινής Κούβελα, τέως Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, για το θάνατο της Δώρας Κατσιβαρδάκου:

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία ενός ατυχήματος, η συναδέλφισσα και συνεργάτιδα μου, Δώρα Κατσιβαρδάκου.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το γυναικείο και φεμινιστικό κίνημα έχασε μια αγωνίστρια της ζωής αλλά και του φύλου της.

Η Δώρα, από τη θέση της Προϊσταμένης της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΓΓΙΦ του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και μέσα από τη συμμετοχή της σε διάφορες ομάδες έργου και επιτροπών της ΓΓΙΦ και της Βουλής, προσέφερε με τις γνώσεις της, το πείσμα της και την πραγματική της έγνοια, κυρίως για την γυναίκα που αντιμετωπίζει την έμφυλη βία και έβαλε το δικό της λιθαράκι στην υπόθεση της πραγματικής ισότητας των φύλων.

Προοδευτικός άνθρωπος και δυνατή προσωπικότητα που αγαπούσε τη ζωή, πάλευε με αισιοδοξία και θάρρος τις προσωπικές της δυσκολίες, χωρίς να χάνει ποτέ το κουράγιο της, μέχρι το άδικο τέλος.

Θα λείψει από πολλές και πολλούς η έντονη παρουσία της. Σε εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί τα τελευταία χρόνια, αφήνει παρακαταθήκη τη δύναμη και την επιμονή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη ισότητα.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Καλό σου ταξίδι Δώρα»
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)