to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 25.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Η εθελοντική αιμοδοσία μόνο για Έλληνες υποδαυλίζει τον εθνικό φανατισμό

Ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Δράμας σχετικά με την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής:


«Ως λύση στην κρίση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που κυριαρχεί στη Δύση τα τελευταία 200 χρόνια, προτείνεται η εξαθλίωση των εργαζομένων και οπισθοδρόμηση της κοινωνίας στον εργασιακό μεσαίωνα του 19ου αιώνα. Η υποτίμηση της εργασίας είναι «αυτονόητο» ζητούμενο, το δημόσιο σύστημα υγείας παρουσιάζεται ως κόστος, το εμπόριο της υγείας ως μονόδρομος, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και η μείωση του μέσου χρόνου ζωής των εργαζομένων ως εξοικονόμηση πόρων. Σε συνθήκες κρίσης, οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως «κόστος» και οι μετανάστες που μέχρι χθες ήταν χρήσιμοι ως φθηνό, ανασφάλιστο και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό, σήμερα εμφανίζονται να είναι η αιτία για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Έτσι, ο ρατσισμός γίνεται πραγματικότητα και ο φασισμός κοινοβουλευτική πολιτική πρόταση αυξημένης αποδοχής. 

Ο ρατσισμός γίνεται καθημερινότητα, φοράει τον μανδύα της φιλανθρωπίας, ακόμη και στην μικρή μας πόλη, και τολμάει εθελοντική αιμοδοσία μόνο για Έλληνες, πράξη που υποδαυλίζει τον εθνικό φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, το μίσος για τους άλλους λαούς, καλλιεργεί το φυλετισμό και τη θεωρία της ανώτερης ράτσας. Απέναντι στη ρατσιστική αυτή ενέργεια, στάθηκαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Δράμας, πολλοί από αυτούς είναι εθελοντές στο ΚΙΦΑ, και απέτρεψαν την «φυλετική αιμοδοσία». 

Το ΚΙΦΑ ως αυτοοργανωμένη δομή που προβάλλει την αλληλεγγύη ως λύση στα κοινωνικοπολιτικά αδιέξοδα, δίνει χέρι βοήθειας σε όποιον ο θεός της επιχειρηματικότητας και του κέρδους έριξε στο κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο, αρνείται ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που περισσεύουν, στέκεται έμπρακτα απέναντι στο ρατσισμό που χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με τη φυλή τους αλλά και στον υπέρτατο φασισμό του διαχωρισμού των ανθρώπων σε «ικανούς»-πλούσιους και «άχρηστους»-φτωχούς. 

Όλοι εμείς οι εθελοντές του ΚΙΦΑ, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι νοσηλευτές και οι απλοί πολίτες (εργαζόμενοι και άνεργοι), πιστεύουμε ότι κανείς εργαζόμενος δεν είναι εχθρός μας από όποια φυλή κι αν προέρχεται, χαιρετίζουμε την ενέργεια των εργαζόμενων στον νοσοκομείο της Δράμας που απέτρεψαν την μισάνθρωπη πράξη της «φυλετικής αιμοδοσίας», και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι μόνο για να αποτρέψουμε ρατσιστικές ενέργειες αλλά και να αποκαλύψουμε το απάνθρωπο και αντιλαϊκό πρόσωπο του φασισμού.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)