to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Η εποχή των τεράτων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο κανάλι «Action24» εντυπωσιασμένος κι αυτός όπως σύμπασα η ελληνική δεξιά από τα... αδιάσειστα στοιχεία του Γιάννη Πανούση, δήλωσε ότι είναι «σίγουρος πως αυτή η κυβέρνηση με ευθύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, νομοθετεί καθ’ υπόδειξη και παραγγελία των τρομοκρατών».


Πολλοί άλλοι θεωρούν ποινικά εγκληματικές ή έστω πολιτικά επιλήψιμες τις αφηγήσεις Πανούση και η αντι-ΣΥΡΙΖΑ παρωδία, ως συνήθως, συνεχίζεται στα αμερόληπτα ΜΜΕ της διαπλοκής... 

Όλα ξεκίνησαν από τη τετρασέλιδη συνέντευξη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο «Πρώτο Θέμα» ότι απειλείται η ζωή του από τρομοκράτες γνωστούς και φίλους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ύστερα ακολούθησε αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» όπου μας εξήγησαν ότι ο ίδιος ο κ. Πανούσης αποκάλυψε διαλόγους που είχαν γίνει μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών. Και εντελώς τυχαία ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε και ένα απόσπασμα από αυτές τις υποκλαπείσες συνομιλίες, που βρίσκονταν σε απόρρητα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ του περασμένου Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, κατά τα οποία ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συζητά με «ηγετικό μέλος» των «Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στις φυλακές, δίνοντάς του υποσχέσεις.

Ο διάλογος έχει καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΥΠ τον Μάρτιο του 2015 (όπως λέει το vima.gr), όταν μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας, ζητώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την αποφυλάκιση (σ.σ. για λόγους υγείας) του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση της διάταξης για βίαιη λήψη του DNA. Ιδού οι δημοσιευμένοι στο vima.gr υποκλαπέντες διάλογοι:

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Μην ανησυχείς. Εμείς το είπαμε, θα φέρουμε νόμο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Να τα τελειώνουμε όλα αυτά. Και για τον Σάββα (Ξηρό) και για το θέμα με το DNA.

Ηγετικό μέλος Πυρήνων: Εμείς θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας και θα το πάμε μέχρι τέρμα.

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Είπαμε, θα γίνει νομοθέτημα. Αυτό έχει τελειώσει.

⇒ Υπάρχει και δεύτερη συνομιλία, αργότερα, όταν όσα είχε υποσχεθεί το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στον τρομοκράτη των Πυρήνων καθυστερούσαν:

Ηγετικό μέλος Πυρήνων (εκνευρισμένος): Τι γίνεται, γιατί δεν προχωράμε; Δεν γίνεται τίποτα.

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπεις, δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε και τον… υπερ-υπουργό (Πανούσης). Και αυτός δεν είναι και δικός μας.

Ηγετικό μέλος Πυρήνων (βρίζει ακατάπαυστα τον Γιάννη Πανούση, εκτοξεύοντας και απειλές κατά της ζωής του). Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega μάλιστα είπε: Καλά κάναμε τότε που του είχαμε βάλει τη βόμβα...

⇒ Και σε τρίτο υποκλαπέντα τηλεφωνικό διάλογο διαβάζουμε, πάντοτε από το vima.gr:

Ηγετικό μέλος Πυρήνων: Μας κοροϊδέψατε, ρε αλήτες. Πουλημένοι είστε κι εσείς και αυτός ο π… ο Πανούσης κάνει ό,τι θέλει. 

Το μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με σχόλιο του vima.gr: συνεχίζει να αποδίδει ευθύνες για την καθυστέρηση των «συμφωνηθέντων» στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τις προσπάθειες που γίνονται για την απομάκρυνσή του).

Μιλάμε δηλαδή για τρομερά πράγματα:

Πρώτον, ένας επίσημος συνεργάτης (γνωστός αριστερός ακτιβιστής) του υπουργείου Δικαιοσύνης διαχειρίζεται μια μεγάλη κρίση στις φυλακές και συνομιλεί με απεργούς πείνας κρατούμενους (για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ή άλλα αδικήματα). Είναι δηλαδή εντελώς πρωτότυπο και πολιτικά πρωτοφανές... τόσο, που δεν θυμάμαι από τη μεταπολίτευση και μετά, ούτε μια κινητοποίηση κρατουμένων κατά την οποία μέχρι και ο ίδιος ο υπουργός ή ο γραμματεάς του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην κρατά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και να μην αξιοποιεί εισαγγελείς, βουλευτές, αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, πανεπιστημιακούς και άλλους σημαντικούς παράγοντες ως εντεταλμένους μεσολαβητές και εγγυητές των διαπραγματεύσεων με τους κρατούμενους ή και τους συγγενείς και τους φίλους τους, για την άρση των αδιεξόδων και την αποτροπή αιματηρών εξελίξεων στι φυλακές.

Ακόμα έχω στο μυαλό μου τη Μελίνα Μερκούρη στο προσκεφάλι απεργών πείνας αδίκως κρατουμένων για υποθέσεις «τρομοκρατίας», ή τον Γιώργο Κουβελάκη ως αρμόδιο υπουργό να συναντιέται με επιτροπές αλληλεγγύης σε φυλακισμένους για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, για τις άδειες, τις παράνομες προφυλακίσεις τους κ.ο.κ

Δεύτερον, είναι μοναδικό στον κόσμο οι καταδικασμένοι, σαν τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, να βρίζουν και να απειλούν τηλεφωνικά έναν υπουργό της Αστυνομίας ή τους προδότες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ που δεν κρατάει τις υποσχέσεις του. Φαίνεται ότι όσο περισσότερο οι φυλακισμένοι - τρομοκράτες βρίζουν υπουργούς, κυβερνητικούς και κομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο τους καθοδηγούν...

Τρίτον, είναι πρώτη φορά που ο κίτρινος Τύπος και η δεξιά αντιπολίτευση (μαζί με το βαθύ κράτος) κατηγορούν κυβέρνηση και κόμματα για σχέσεις με κουκουλοφόρους, μολοτοφιστές, τρομοκράτες, κατασκόπους, υπηρεσίες περίεργες, μαφίες κ.ο.κ. Ποτέ στην Ελλάδα δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο έργο... εκτός από τα πρώτα 20 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (που, όπως έλεγαν διάφοροι γελοίοι του παρακράτους και της επίσηςμη δεξιάς, καθοδηγούσε την 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ). Και

Τέταρτον και σπουδαιότερο, ερώτημα: γιατί δεν πήγε ο υπουργός στον Εισαγγελέα όλο αυτό το «αποδεικτικό υλικό» τον καιρό που ήταν στα πράγματα;

 Υ.Γ.: Περιμένω την έκδοση του νέου βιβλίου για την «εποχή των τεράτων» στον υπουργικό του θώκο, του άξιου επιστήμονα, καθηγητή Νομικής και τέως πρύτανη Γιάννη Πανούση. Πάντοτε μου έστελνε τα ανήσυχα, ελεύθερα και αιρετικά του κείμενα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)