to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Ελλάδα μπορεί να χαίρεται

Χωρίς τα σκληρά Μνημόνια που τη βάραιναν κάθε φορά που έπρεπε να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες


Χωρίς τα σκληρά Μνημόνια που τη βάραιναν κάθε φορά που έπρεπε να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Χιλιάδες εργαζόμενοι ευνοούνται ήδη από την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Άρχισε η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σχηματίστηκε η πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση με σαφή εντολή να στηρίξει τα κοινωνικά στρώματα που υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά. Δεν θα ακολουθήσει τις γνωστές συνταγές «Τσοβόλα δώστα όλα». Σέβεται τις θυσίες και τον μόχθο του λαού.

Η κυβέρνηση δεν θα επαναλάβει τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές.

Το ζητούμενο από αυτήν είναι η ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Να προχωρήσει σε βάθος στην κάθαρση της δημόσιας ζωής από τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Η Ελλάδα μπορεί να χαίρεται, όχι όμως και να πανηγυρίζει, γιατί τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν (π.χ. η υψηλή φορολογία αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι και στην ανάπτυξη και στην πάταξη της φοροδιαφυγής).

Μένει ακόμα πολλή δουλειά να προστεθεί στο τιτάνιο έργο της κυβέρνησης. Πρώτα απ' όλα να το προβάλουμε με τη σοβαρότητα και την υπερηφάνεια που μας ταιριάζει.

Σαν ένα μαζικό κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, σύγχρονο, δημοκρατικό και πλουραλιστικό. Που αναλαμβάνει πλήρως και τις δικές του ευθύνες.

Αλλά για το κόμμα θα μιλήσουμε την επόμενη φορά.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)