to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:19 | 04.08.2015

πηγή: euro2day

Διεθνή

Η εκλογική κούρσα της Αργεντινής

Νέα δημοσκόπηση δίνει στον Ντάνιελ Σκιόλι, σύμμαχο της Προέδρου της Αργεντινής, ποσοστό 38%, 11,4 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον κύριο υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Maurico Macri. Τα σχέδια του Σκιόλι για Τράπεζα Ανάπτυξης.


Εν αναμονή των προεδρικών εκλογών της Αργεντινής σε μερικούς μήνες, μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ντανιέλ Σκιόλι, σύμμαχος της σημερινής Προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, αναμένεται να κερδίσει εύκολα τις εθνικές προκριματικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες και θα καθορίσουν τον υποψήφιο του κάθε πολιτικού κόμματος.
 
Η έρευνα δίνει στον Σκιόλι 38%, ένα προβάδισμα 11,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κύριου υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Maurico Macri. Πρόκειται για την πιο σημαντική διαφορά μέχρι στιγμής, μεταξύ των δύο κορυφαίων προεδρικών υποψηφίων.
 
Εν τω μεταξύ η έρευνα έδειξε επίσης ότι τρεις μήνες πριν η Αργεντινή οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές, το 52% των ερωτηθέντων έχουν θετική άποψη για την Πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες, η οποία έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως στον Σκιόλι για την υποψηφιότητα εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος για το ανώτατο αξίωμα της χώρας.
 
«Τράπεζα Ανάπτυξης για την Εκβιομηχάνιση της χώρας»
 
Ο Σκιόλι, ο σημερινός κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, περιγράφεται ως ένας μετριοπαθής κεντρώος πολιτικός, ο οποίος έχει προσελκύσει την υποστήριξη τόσο της ευρύτερης κοινής γνώμης της Αργεντινής, καθώς και του ιδιωτικού τομέα. Αν εκλεγεί Πρόεδρος, ο Σκιόλι έχει υποσχεθεί να αυξήσει την παραγωγικότητα μέσω των εγχώριων επενδύσεων σε έργα υποδομής.
 
Το Σάββατο, η υπουργός της τοπικής κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες, η Κριστίνα Αλβάρεζ Ροντρίγκεζ, που περιέγραψε τη στρατηγική του Σκιόλι για την εσωτερική ανάπτυξη της χώρας, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να καλύψουν το κόστος των έργων εκβιομηχάνισης.
 
«Μια Τράπεζα Ανάπτυξης πρέπει να δημιουργηθεί, η οποία θα προωθήσει τον τομέα της βιομηχανίας, του εμπορίου και των βιομηχανικών εξαγωγών και να καταστήσει δυνατή την άφιξη του ξένου συναλλάγματος», δήλωσε η στενή συνεργάτης του Σκιόλι σε συνέντευξή της στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Telam.
 
Από την έναρξη της πολιτικής εκστρατείας του, ο Κυβερνήτης Σκιόλι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ηενίσχυση του βιομηχανικού δυναμικού της Αργεντινής πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στην επόμενη φάση της ανάπτυξης της χώρας που θα εγκαινιάσουν οι εκλογές.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)