to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Δυτική Αθήνα ζητά λύσεις

Άρθρο στην εφημερίδα «Αιγάλεω η πόλη μας» της Χαράς Καφαντάρη υποψ. βουλεύτριας Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία


Η Δυτική Αθήνα και οι πολίτες της  αντιμετωπίζουν   μια δύσκολη καθημερινότητα.  Οι πολίτες της, άνθρωποι του μόχθου και της καθημερινής βιοπάλης, μεγαλουργούν, με εργώδεις προσπάθειες, στα γράμματα, τις επιστήμες και την τέχνη. Τέσσερα χρόνια τώρα, συναντάμε, καθημερινά, σε όλες τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, τις  δυσμενείς επιπτώσεις που επιφέρουν οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός, αν και είναι και βουλευτής της Δυτικής Αθήνας, ΔΕΝ έλυσε κανένα από τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν τον κόσμο. Παρά μόνον επιδίωξε επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού και συναντήσεις με Δημάρχους της περιοχής.

Έτσι, νομίζω,  ότι το σύνθημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ  που επιλέξαμε σαν  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτές τις εκλογές, εκφράζει με το καλύτερο τρόπο τις ανάγκες  και τα αιτήματα της Κοινωνίας  γενικότερα.

Σήμερα, στην εποχή των πολλαπλών και επαναλαμβανόμενων κρίσεων (οικονομικών, περιβαλλοντικών, υγειονομικών) παγκοσμίως και των εφαρμοζόμενων πολιτικών αποδεικνύουν, περίτρανα,  ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και βέβαια, δεν αντιλαμβανόμαστε, ούτε αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο το ρόλο του Κράτους, την κοινωνία και τα δικαιώματα.

Το ερώτημα, που παραμένει είναι ένα:

Ποια κυβέρνηση και  ποια πολιτική θα είναι  ικανή να τις αντιμετωπίσει και να φροντίσει και υπερασπίσει τους πολίτες; Και βέβαια, εννοώ την κοινωνική  πλειοψηφία -τους πολλούς και πολλές- κι όχι τους συγγενείς, τους φίλους και τους «αρίστους».

Όλοι οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, και ακόμα   περισσότερο οι κάτοικοι της περιοχής της Δυτικής Αθήνας,  έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πολιτικής της υπάρχουσας κυβέρνησης ΝΔ. Τώρα, θα κληθούν να επιλέξουν -δεν είναι άμοιροι ευθυνών- ιδίως,  σε αυτές τις εκλογές, που για πρώτη φορά ψηφίζουμε με απλή αναλογική. Η επιλογή είναι απλή!

- Μια καθημερινότητα με ανασφάλεια και άγχος απολύσεων,  αισχροκέρδεια, ακρίβεια  και ανυπαρξία ελέγχων, παρακολουθήσεις, αστυνομική βία και έξαρση εγκληματικότητας  και μια ζωή με επιδόματα -ψίχουλα, με τα παιδιά μας στο εξωτερικό, χωρίς ποιότητα ζωής, χωρίς ελπίδα;

‘Η  Μια προοδευτική διακυβέρνηση, με  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ;

Στην ΥΓΕΙΑ : Αντί να μένουν κλειστά και ανεκμετάλλευτα νοσοκομεία όπως το  της Αγ. Βαρβάρας, αντί ράντζα όπως στο Αττικό, με τους ήρωες εναπομείναντες γιατρούς και νοσηλευτές, αντί υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας με υποστελέχωση  των κέντρων υγείας,

-  Εμείς δεσμευόμαστε για άμεση πρόσληψη 15.000 μόνιμων υγειονομικών, αναδιαμορφώσεις μισθολογίων με 2,000 ευρώ στους πρωτοδιόριστους, τριπλασιασμό των ΤΟΜΥ, πλήρη  κάλυψη των ανασφάλιστων σε φάρμακα, και οικογενειακό γιατρό για όλους.

Στην Παιδεία :Αντί συγχωνεύσεις και συστεγάσεις σχολείων στους δήμους της Δυτικής Αθήνας, λουκέτο  και σεισμόπληκτα, όπως στο Αιγάλεω, «αδιαφορία» για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που πέρασε κακήν κακώς φέτος η χρονιά, αντί «σπρώξιμο» στα ιδιωτικά κολλέγια,

- Εμείς δεσμευόμαστε, για  κατάργηση του νόμου Κεραμέως που αφήνει έξω από τις σχολές το 1/3 των εισακτέων (για να γίνουν τα παιδιά από το Περιστέρι ψυκτικοί!), ενίσχυση των ΑΕΙ, προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων, αναβάθμιση προγραμμάτων, ώστε να προετοιμαστεί η γενιά που έρχεται, με αξίες και μόρφωση και ιδανικά και ελπίδα για το Μέλλον της χώρας μας.

Στο Περιβάλλον: Αντί τα ελάχιστα τ.μ. /κάτοικο πρασίνου,  ή τα φαραωνικά σχέδια Πατούλη για το Πάρκο Τρίτση, την ατμοσφαιρική ρύπανση και  τη χωματερή δίπλα μας,

-  Εμείς δεσμευόμαστε, για ολοκλήρωση χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, οριοθέτηση περιοχών για ΑΠΕ, και βέβαια διατήρηση δημόσιου χαρακτήρα στην Ενέργεια, και στο Νερό, καθώς  και ενίσχυση του  θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων. Δίνουμε  βάρος στην Πρόληψη  και τον επαρκή σχεδιασμό και  θωράκιση της Δυτικής Αθήνας απέναντι στις φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες, που δεκαετίες «βασανίζουν» την περιοχή.

Και στην Εργασία: Αντί για ανεργία και για  φυγή στο εξωτερικό των νέων μας,

-  Εμείς δεσμευόμαστε, για επαναφορά του 8ωρου, συλλογικές συμβάσεις, 880 ευρώ κατώτατο μισθό, ισχυρή Επιθεώρηση Εργασίας, 35ωρο χωρίς μείωση μισθού, λόγω του αναγκαίου ψηφιακού μετασχηματισμού και τις νέες ανάγκες.

Και στην Οικονομία :Αντί κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων  ακόμα και φούρνων λόγω αυξήσεων στην Ενέργεια και  πλειστηριασμούς οικιών και καταστημάτων,

-  Εμείς δεσμευόμαστε: για ενίσχυση της ρευστότητας στη πραγματική οικονομία, χρηματοδοτήσεις, επαναφορά της προστασίας της πρώτης λαϊκής κατοικίας, ευνοϊκές ρυθμίσεις για δόσεις.

Βέβαια, οι δεσμεύσεις μας είναι και συγκροτημένες και συγκεκριμένες και κοστολογημένες με Δικαιοσύνη και με αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, για στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Για να επιτευχθεί, όμως,  Δικαιοσύνη παντού, χρειάζεται μια  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  με πρόγραμμα, θέληση, βούληση και ενδιαφέρον για τις ανάγκες των πολλών…

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε, μάθει από τις όποιες παραλείψεις  μας και έχουμε καταθέσει -πρώτη φορά έγινε από κυβέρνηση- τον απολογισμό μας. Είχαμε δεσμευτεί, να κρατήσουμε όρθια τη Κοινωνία και να βγούμε από το σφικτό κλοιό των μνημονίων και το πράξαμε.

Δεν  μας δόθηκε από το λαό η ευκαιρία να δοκιμασθούμε για το Πρόγραμμα μας.

Αυτή την ευκαιρία ζητάμε σήμερα, με συμμετοχή, συνεργασία και συν ευθύνη πολιτών και πολιτικών, για μια προοδευτική πορεία της χώρας, με Αξιοπρέπεια στη διεθνή σκηνή, με ένα μοντέλο Βιώσιμης Ανάπτυξης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)