to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 05.03.2020

Κοινωνία

Η αντι-ΜΚΟ υστερία συνεχίζεται στη Μυτιλήνη: Μπλόκο στο πλοίο Mare Liberum

Κάτοικοι εμπόδισαν κατά τη 1 το μεσημέρι στην Προκυμαία Μυτιλήνης το πλοίο Mare Liberum να ελλιμενιστεί για τροφοδοσία. Εϊχε ήδη έχει προσεγγίσει δύο φορές και το έχουν αποτρέψει- θεωρώντας ότι δρα «υπέρ των ΜΚΟ», οι οποίες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αυτή την περίοδο έχουν στοχοποιηγθεί συλλήβδην.


Ας σημειωθεί ότι η οργάνωση που στηρίζει το Mare Liberum ιδρύθηκε το 2018 με έδρα το Βερολίνο από πολυεθνική συλλογικότητα ακτιβιστών με εμπειρία στις θαλάσσιες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δικηγόρους και δημοσιογράφους.

Το πλήρωμα υποστηρίζεται από ομάδα στη στεριά που έχει αναλάβει τη διοικητική διαχείριση του πρότζεκτ και την περαιτέρω έρευνα και επεξεργασία των ευρημάτων. Το σκάφος, ηλικίας 101 ετών, κατασκευάστηκε στην Ολλανδία το 1917 και επισκευάστηκε το 2016-2017.

Ενδιαφέρον έχει η αντίδραση της οργάνωσης, όπου μέλος της που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Λέσβο, τόνισε μιλώντας στο Zeit:

Η Φλο, που βρίσκεται στο πλοίο Mare LIBERUM αυτή τη στιγμή, σε συζήτηση με το γερμανικό ZEIT ONLINE επισήμανε ωστόσο: «Οργανωμένες ακροδεξιές ομάδες υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό στο νησί. Ήταν όμως  πάντα σημαντικά μικρότερες και όχι τόσο ενεργές. Το γεγονός ότι οι ακροδεξιοί εδώ στη Λέσβο είναι τόσο ισχυροί τώρα, οφείλεται στην αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και στο γεγονός ότι τα ελληνικά νησιά έχουν μείνει εντελώς μόνα τους με τους εισερχόμενους πρόσφυγες εδώ και χρόνια. Η κατάσταση θα αλλάξει μόνο εάν αλλάξει η πολιτική της ΕΕ όσον αφορά τα σύνορα. Τα προβλήματα εδώ δεν μπορούν να λυθούν τοπικά»

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση και το σκάφος στοχοποιήθηκαν και προ ημερών από ακροδεξιά στοιχεία που έριξαν πετρέλαιο στο κατάστρωμα και απειλούσαν να βάλουν φωτιά. 

Mε πληροφορίες από το Νησί

tags: Mare Liberum

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)