to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η ανίερη και ανόσια πρόταση Τσίπρα

Με την πρόταση για διακομματικό κοινοβουλευτικό έλεγχο των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σαν να αμφισβητεί τα ιερά και όσια του επιτελικού κράτους.


Όταν μάλιστα ένας από τους βασικούς λόγους που δεν θα κατέφευγε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε εκλογές τώρα, είναι το μοίρασμα αυτής της πίτας. Η μοιρασιά θα γίνει με μονάδα μέτρησης το ταψί και όχι το κομμάτι. Αν είναι να δεχθεί έλεγχο, τότε γιατί σκάρωσε το επιτελικό κράτος; Έτσι για να περνάει η ώρα μέχρι τον Μάιο του 2023; Την πρόταση για διακοινοβουλευτικό έλεγχο αυτός την εκλαμβάνει ως απειλή μετατροπής της “Μαξίμου Α.Ε.” σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Εδώ κοντεύει να αντικαταστήσει το σήμα της ΝΔ με την κουτάλα και, αν κρατάει τον πυρσό, είναι για να υπογραμμίσει την δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι οι πυρκαγιές είναι φυσικό φαινόμενο. Όπως φυσικό φαινόμενο είναι ο όλεθρος που συνοδεύει το επιτελικό κράτος. Μας τον έστειλε ο θεός για να δοκιμάσει, μέσω της Ν. Κεραμέως. Μέχρι εμείς στην Αριστερά να ολοκληρώσουμε την ανάλυσή μας, ο Λιγνάδης ελεύθερος κι ωραίος θα έχει ανεβάσει το νέο του έργο και το επιτελικό τσουνάμι θα έχει αφαιρέσει και τα πόμολα.

Μιάς κι ο λόγος γι’ αυτά, όλο και περισσότεροι απλοί άνθρωποι μου επισημαίνουν στην Αιτωλοακαρνανία ότι αυτοί δεν θα αφήσουν ούτε τα πόμολα. Και ενώ είμαι έτοιμος να ρωτήσω: «Κι εσύ τί κάνεις; Θα συνηθίσεις να ζεις χωρίς πόμολα;», πάω παρακάτω, συνειδητοποιώντας ότι ακόμη και στην Λατινική Αμερική τρίβουν τα μάτια τους με την πατέντα του επιτελικού κράτους: «Τί είσαι εσύ; Επιχειρηματίας που θέλεις να επωφεληθείς απ’ το Ταμείο; Στήσε δύο φιλικά σ’ εμάς sites για να αποδείξεις ότι διαθέτεις το επιχειρηματικό δαιμόνιο και έλα μετά να το εξετάσουμε.»

Ακούει ο επικεφαλής του επιτελικού κράτους ότι είμαστε στην 108η  θέση ως προς την ελευθερία του Τύπου και γελάει σαρδόνια. Με τις κατηγορίες περί ορμπανισμού, αναρωτιέται: «Γιατί, του κακόπεσε εκλογικά ο ορμπανισμός του Όρμπαν;» «Ναι, αλλά εσύ θα διεκδικήσεις καριέρα στην Ευρώπη», επιμένει ο άλλος του εαυτός. Άντε να βγάλεις άκρη…

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)