to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 22.03.2017

Πολιτική

Η ΝΔ καλεί σε απολογία στέλεχός της επειδή ...πήγε σε ομιλία του Π. Πολάκη

...Τόλμησε να παραβρεθεί σε εκδήλωση όπου ομιλητής ήταν ο Π.Πολάκης και τώρα τον καλούν σε απολογία. Ο λόγος για για τον δικηγόρο Κώστα Δοκιμάκη, στέλεχος της ΝΔ στην Σύρο, που καλείται να απολογηθεί επειδή στις 10 Μαρτίου παρέστη στην εκδήλωση που έγινε στο νησί με κεντρικό ομιλητή τον αναπλ.υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη, με την κατηγορία της… αντικομματικής συμπεριφοράς!.


Ο ίδιος ο Κ. Δοκιμάκης εξήγησε μέσω facebook τους λόγους για τους οποίους πήγε στην ομιλία του αν. υπ. Υγείας:

«Παρέστην στην ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη στην Ερμούπολη (10/3/2017), όπως ακριβώς θα είχε υποχρέωση κάθε πολίτης που οφείλει να ακούσει ή και να ρωτήσει έναν εκλεγμένο υπουργό της χώρας του, που επισκέπτεται τον τόπο του, ανεξαρτήτως κομματικής ταμπέλας. 
Η στράτευσή μου στην ΝΔ είναι γνωστή (...)», αναφέρει και προσθέτει:

«Κάποια στελέχη της ΝΔ, όμως , φαίνεται πως έχουν μια παράξενη αντίληψη για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών της.  Και με καλούν σε απολογία αφού όπως τονίζεται «η παρουσία μου σε περίοπτη θέση» στην προαναφερόμενη εκδήλωση αντιστρατεύεται έντονα τις πολιτικές αρχές του Κόμματός μας. 

Παλαιοκομματικές πρακτικές και σκοπιμότητες, φοβικά σύνδρομα και λογικές στρουθοκαμιλισμού δεν ωφελούν πουθενά ποσό μάλλον τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη μας, η οποία πρέπει να αφήσει πίσω άμεσα τέτοιες νοοτροπίες αν θέλει να ηγηθεί της χώρας.» 

Όπως σχολιάζει δε ο Χρήστος Κυμπιζής στο aigaio365.gr/:

Η παρουσία του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Δοκιμάκη στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή τον Παύλο Πολάκη, φαίνεται πως ενόχλησε κάποιους στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για αυτό το λόγο ο γνωστός Συριανός δικηγόρος κλήθηκε σε απολογία (!) από την ΔΗΜ.Τ.Ο Σύρου. 

Φαίνεται πως η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέχει κατά πολύ από τον πολιτικό πολιτισμό, ο οποίος επιβάλλει την ανταλλαγή απόψεων και τον πολιτικό διάλογο. Σε μια ιδανική κοινωνία, η αντιπολίτευση παρακολουθεί, συνδιαλέγεται και ασκεί γόνιμη κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση. Δηλαδή, αντιπολιτεύεται για να βελτιώσει (ή να διορθώσει) το κυβερνητικό έργο και όχι για να ικανοποιήσει τους επικοινωνιακούς της τακτικισμούς.

Εδώ και καιρό, η Νέα Δημοκρατία έχει διαλέξει τον δρόμο της στείρας αντιπολίτευσης. Μικρά και μεγάλα στελέχη της Πειραιώς έχουν ως κύριο μέλημα την αποδόμηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι το κοινό συμφέρον. Συνεπώς, οι τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.

Αντί λοιπόν να παρευρεθεί σύσσωμη η ΔΗΜ.Τ.Ο Σύρου στην ομιλία του Παύλου Πολάκη, αντί να επιδιώξουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας το διάλογο με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, αντί να προσπαθήσουν από κοινού με την κυβέρνηση να λύσουν τα προβλήματα της Υγείας στο νησί, αντί να ασκήσουν τετ α τετ κριτική στον Παύλο Πολάκη ενώπιον του κόσμου, τιμωρούν το μοναδικό μέλος τους, που έπραξε το αυτονόητο!

Η απάντηση του Κ. Δοκιμάκη μέσω της Κοινής Γνώμης στην οργάνωσή του, είναι μια αχτίδα πολιτικού πολιτισμού και κοινής λογικής μέσα στην άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κόμματός του: «Ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗΜ.Τ.Ο Σύρου, οφείλω μια διευκρίνιση. Παρέστην στην ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη στην Ερμούπολη, όπως ακριβώς θα είχε υποχρέωση κάθε πολίτης που οφείλει να ακούσει ή και να ρωτήσει έναν εκλεγμένο υπουργό της χώρας του, που επισκέπτεται τον τόπο του, ανεξαρτήτως κομματικής ταμπέλας». Αλλά μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)