to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 08.04.2019

Αθλητισμός

Χρ. Βολικάκης: Μόνο το Ολυμπιακό μετάλλιο μου λείπει!

Αυτή ήταν μία από τις πολλές φορές που ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης έχει βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω των μεγάλων αθλητικών επιτυχιών του στο άθλημα που έχει αφοσιωθεί.


Ο Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε ανάμεσα σε 45 μεγάλους αθλητές και αθλήτριες, υπότροφους του Ιδρύματος Λεβέντη, που προσκάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, το μεσημέρι του Σαββάτου (6/4). Αυτή ήταν μία από τις πολλές φορές που ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης έχει βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω των μεγάλων αθλητικών επιτυχιών του στο άθλημα που έχει αφοσιωθεί.

Ο πρώτος στην Παγκόσμια Κατάταξη, Κυπελλούχος Κόσμου και 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα του σκρατς, Χρήστος Βολικάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο: «Στα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας πορευόμαστε! Βάζουμε δηλαδή υψηλούς στόχους και προσπαθούμε να τους πετύχουμε, όπως μας παρακίνησε εκείνος. Πάντα πιστοί στο "ευ αγωνίζεσθαι"». Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε αναλύσει τα τρία συστατικά στοιχεία του Ολυμπιακού Πνεύματος, το Ωραία, το Μεγάλο και το Αληθινό, κατά την ομιλία του προς τους αθλητές και τις αθλήτριες που ιδρώνουν για να καταφέρουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Το Τόκιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 είναι ο στόχος για τον οποίο ζει και αναπνέει ο Χρήστος Βολικάκης, αυτή την Προ-Ολυμπιακή χρονιά. «Μόνο το Ολυμπιακό μετάλλιο μου λείπει!» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας πρωταθλητής της ποδηλασίας και τα μάτια του γυάλιζαν από προσμονή!  

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Χρήστου Βολικάκη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο το Σάββατο (6/4): 

Χρήστο Βολικάκη, μια συνήθεια που έγινε... λατρεία η επίσκεψή σου στο Προεδρικό Μέγαρο;
ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ: «Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή για εμάς! Για όλους τους αθλητές! Αισθανόμαστε πως αναγνωρίζουν και σέβονται τις προσπάθειές μας. Ελπίζουμε και τα επόμενα χρόνια και αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να ξαναέρθουμε εδώ, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και να τιμηθούμε ανάλογα!»

Τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σου έδωσαν δύναμη και έμπνευση, στην προσπάθειά σου να προκριθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο; 
ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ: «Στα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας πορευόμαστε! Βάζουμε δηλαδή υψηλούς στόχους και προσπαθούμε να τους πετύχουμε, όπως μας παρακίνησε εκείνος. Πάντα πιστοί στο "ευ αγωνίζεσθαι". Αυτό πιστεύω πως τα εμπεριέχει όλα!»

Πόσο σημαντικό είναι για έναν αθλητή να λαμβάνει οικονομική ενίσχυση, όπως είναι οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη;
ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ: «Είναι πολύ σημαντικό! Οι αθλητές έχουν πολλά προβλήματα, δυσκολεύονται στην προετοιμασία τους. Οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη είναι μία μεγάλη ανάσα για να αφοσιωθούν στην προετοιμασία τους και για να πετύχουν τους μεγάλους στόχους που έχουν θέσει. Τα περισσότερα χρόνια στην καριέρα ενός αθλητή είναι οι γονείς! Βέβαια, ο κάθε αθλητής έχει κάποιους προσωπικούς χορηγούς που βοηθούν κι αυτοί. Βοηθά και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, βοηθούν και οι Ομοσπονδίες. Όμως, τα μπάτζετ είναι πολύ υψηλά και σίγουρα μια τέτοια υποτροφία είναι πολύ σημαντική για τους αθλητές». 

Αναδείχτηκες Κυπελλούχος κόσμου πρόσφατα, είσαι 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου αυτή την Προ-Ολυμπιακή χρονιά;
ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ: «Φέτος ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα! Κυπελλούχος κόσμου και 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Έχασα το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Πρώτος στην Παγκόσμια Κατάταξη! Όλα αυτά με ανεβάζουν στην πρώτη θέση στις ατομικές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχουμε ακόμη έναν χρόνο Ολυμπιακής πρόκρισης και πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά! Θέλω να ξαναβγώ Κυπελλούχος κόσμου. Εχουμε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπροστά μας, έχουμε και τα European Games φέτος στο Μινσκ στα τέλη Ιουνίου. Υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες, πάρα πολλοί στόχοι. Ο μεγάλος, όμως στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να διεκδικήσω το Ολυμπιακό μετάλλιο που είναι και το μοναδικό που λείπει από τη συλλογή μου!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)