to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 22.05.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Χρ. Βερναρδάκης: Σημαντική και κρίσιμη μεταρρύθμιση στο κράτος η σύσταση της Γ.Γ. Ψηφικής Πολιτικής (βίντεο)

«Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε μια χώρα ψηφιακά καθυστερημένη» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη σύστασης της γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής, «μια σημαντική και κρίσιμη δομική αλλαγή», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ο Χρ. Βερναρδάκης τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια κατασπαταλήθηκαν πάνω από 7 δισ. ευρώ από πόρους ΚΠΣ κι ΕΣΠΑ, ενώ η διείσδυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες, παρότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα δυναμικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το ερώτημα αν η απουσία νομικού πλαισίου για την ψηφιακή πολιτική με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν αποτέλεσμα άγνοιας ή προσπάθεια να δυσκολεύσει μια επόμενη κυβέρνηση. Παράλληλα, απευθύνθηκε στην Ν.Δ. κι αναρωτήθηκε τι απαντά σε επιχειρήσεις κι Ευρώπη για τους λόγους για τους οποίους δεν ψηφίζει την συγκεκριμένη διάταξη.

Σχετικά με τους διοικητικούς γραμματείς, ο Χρ. Βερναρδάκης επισήμανε ότι η καθιέρωσή τους είναι «μια μείζονα μεταρρύθμιση, μια ριζική τομή στην κομματικοκρατούμενων δομών» συμβατή με την πολιτική της αποκομματικοποίησης, ενώ επανέλαβε ότι δεν νομοθετούνται νέες γραμματείες. Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «η Διοίκηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποπολιτικοποιημένη» υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ξαναδούμε το «αυστηρώς πολιτικό τμήμα των αρμοδιοτήτων του γενικού γραμματέα» και το ποιος θα το ασκεί.

«Περιμέναμε να τοποθετηθεί θετικά η Ν.Δ.» σχολίασε ο Χρ. Βερναρδάκης υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη αλλαγή περιλαμβάνονταν στην πρότασή της για την συνταγματική αναθεώρηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδειξε «κατανόηση» στην αντίδραση της Ν.Δ. λόγω των αναμενόμενων πιέσεων κι ενστάσεων μετά από χρόνια δόμησης κομματικού κράτους από την μεριά της. Ο Χρ. Βερναδάκης σχολίασε ότι «έχει αποδειχτεί ότι δεν έχει σημασία μόνο η συμφωνία, αλλά ο εφαρμοστής της συμφωνίας» αποδίδοντας σε αυτήν την διαπίστωση την «λυσσαλέα αντίδραση» του παλιού πολιτικού συστήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)