to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 19.01.2023

Πολιτική

Χρ. Στάικος: Η οργουελική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει

«Η ΝΔ είναι μια οργουελική κυβέρνηση. Λέει όλα στο φως και εννοεί όλα στο σκοτάδι, όσον αφορά τις υποκλοπές. Λέει αξιοκρατία και έβαζε έναν ογδοντάχρονου διοικητή νοσοκομείου. Λέει επιτελικό κράτος για να διαχειριστεί τις κρίσεις και εννοεί πως θα ελέγχει αντιπάλους, δημοσιογράφους κτλ»


Συνέντευξη στην εκπομπή «Ανάλυσέ το» της ΕΡΤ παραχώρησε ο Χρήστος Στάικος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε εκτενή αναφορά στο νεοναζιστικό φαινόμενο, ύστερα και από την συζήτηση που έχει ανοίξει για το «μπλοκάρισμα» του μορφώματος Κασιδιάρη από τις εθνικές εκλογές.

«Οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε το νεοναζιστικό φαινόμενο πολιτικά και κοινωνικά», ανέφερε και τόνισε πως «η θέση των νεοναζί Χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή και δεν μπορούν να έχουν δημόσιο λόγο και πολύ περισσότερο να είναι στη Βουλή».

Όσον αφορά στην σχετική ρύθμιση της ΝΔ, ο ίδιος παρατήρησε πως αυτή «έχει θέματα αντισυνταγματικότητας και αφήνει ανοιχτή ερμηνεία για το ποια κόμματα μπορούν να παίρνουν μέρος. Η δικιά μας πρόταση μπορεί να βρει συναίνεση».

«Η προσπάθεια συμψηφισμού από την πλευρά της ΝΔ για τους Πάτσηδες, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και παρά πολλά άλλα για να πουν ότι όλοι είναι ίδιοι, δεν πρόκειται να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ξεκαθάρισε ότι «η ιστορία θα γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βάλει κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

«Η ΝΔ είναι μια οργουελική κυβέρνηση. Λέει όλα στο φως και εννοεί όλα στο σκοτάδι, όσον αφορά τις υποκλοπές. Λέει αξιοκρατία και έβαζε έναν ογδοντάχρονου διοικητή νοσοκομείου. Λέει επιτελικό κράτος για να διαχειριστεί τις κρίσεις και εννοεί πως θα ελέγχει αντιπάλους, δημοσιογράφους κτλ. Λέει ποιοτικές θέσεις εργασίας και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις», σημείωσε με νόημα ο Χρήστος Στάικος. 

Κλείνοντας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαμήνυσε: «Πρέπει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να πάνε στην αντιπολίτευση για αυτό βάζουμε το ζήτημα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας γιατί είναι προϋπόθεση για να έχουμε μια καλύτερη μέρα»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)