to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 12.10.2017

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Ιδού οι παλινωδίες της ΝΔ στο θέμα Παπαουλάκη

Σε παρέμβασή του κατά τη συνέντευξη του Κ. Κυρανάκη στο ραδιόφωνο «24/7», ο υπουργός Μεταφορών, κατέδειξε τις αντιφάσεις της ΝΔ μετά την χθεσινή της ομολογία της Άννας Ασημακοπούλου ότι ο γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA, Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της


Ακόμη κι αν δεν είναι σύμβουλος της Άννας Ασημακοπούλου, ο κ. Παπαουλάκης (όπως η ίδια ομολόγησε την Τετάρτη αλλά... διόρθωσε την Πέμπτη), είναι δεδομένο ότι κλήθηκε στη συνάντηση της ΝΔ με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών. «Κι αυτό είναι θέμα. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε», είπε ο Χρ. Σπίρτζης απευθυνόμενος προς τον Κ. Κυρανάκη καθώς και μόνο η παρουσία του αντιπροέδρου μίας ανεξάρτητης αρχής στη συνάντηση αυτή είναι ζήτημα από μόνη της. 

Ολόκληρο ο σχετικός διάλογος στο ραδιόφωνο 24/7:

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Κοιτάξτε, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει και φαντασία, έχει κουτάκια. Όταν αρχίζουμε και συζητάμε το θέμα των καναλιών, βάζει την κασέτα «Καλογρίτσας». Όταν συζητάμε άλλα θέματα, βάζει άλλες κασέτες.

                    Εδώ λοιπόν έχουμε να μας πει ο κ. Κυρανάκης το εξής: Όταν συζητούσαμε για το θέμα των καναλιών και της Ανεξάρτητης Αρχής, της ΕΕΤΤ, που ο σύντροφός τους, ο κ. Παπαουλάκης ήταν Αντιπρόεδρος, δεν υπήρχε Πρόεδρος τότε, εμείς λέγαμε ότι η ΕΕΤΤ δεν είναι Ανεξάρτητη Αρχή, ο κ. Παπαουλάκης ήταν σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο διαγωνισμός έχει πάρα πολλά γκρίζα σημεία , που κατά τη γνώμη μου όποιος άλλος, αν τα είχα κάνει εγώ στο διαγωνισμό που λέει ο κ. Κυρανάκης για τον κ. Καλογρίτσα τώρα θα είχαμε Εξεταστική Επιτροπή και πολύ σωστά θα είχαμε.

                    Και χθες βγαίνει η κα Ασημακοπούλου και λέει: Ο Αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι μέλος του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και κάναμε συνάντηση με ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών παρουσία του.

Υπάρχει πολιτικό θέμα; Χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία τα στελέχη της που είναι μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών για να dealάρει με τους καναλάρχες, τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών και τις εταιρείες κινητής; Ρωτάμε. Αυτό είναι πολιτικό θέμα κ. Αρβανίτη.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Για μένα είναι. Για τον κ. Κυρανάκη δεν είναι κι εκεί διαφωνήσαμε.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Έχω απαντήσει ήδη αλλά με χαρά ν’ απαντήσω και στον Υπουργό.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και το «Έθνος», που εγώ δεν εμπλέκομαι στο κομμάτι αυτό, απλώς όμως έχω την ευθύνη όταν αναπαράγαμε το θέμα αυτό, θεωρώ ότι είναι μέγιστο πολιτικό θέμα. Εγώ επιμένω σ’ αυτό, δεν το συζητώ.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Μπαίνει κι άλλο ένα θέμα κ. Αρβανίτης, γιατί οι καναλάρχες δε μετείχαν σε κανέναν διαγωνισμό για να κερδίσουν κάποια συχνότητα με τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας. Και θα ήταν καλό να δείτε πριν μπει Πρόεδρος στην ΕΕΤΤ και τις θέσεις της Ανεξάρτητης Αρχής γύρω από διάφορα θέματα. Είναι καλό να τα δείτε αυτά. Είναι καλό να δείτε πώς έγινε ο διαγωνισμό για τη Digea, είναι καλό να δούμε ποιοι ήταν οι μέτοχοι της Digea και ποιοι είναι..

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εντάξει, τα ξέρουμε αυτά. Εντάξει, υπάρχει διαφορετική οπτική από τον κ. Κυρανάκη σ’ αυτό. Ν’ απαντήσει ο κ. Κυρανάκης.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Ν’ απαντήσω: Κύριε Υπουργέ, το θέμα το οποίο αναφέρετε με τον κ. Παπαουλάκη, είναι μια αναπαραγωγή ψευδούς είδησης. Δεν είναι σύμβουλος ούτε άμισθος ούτε έμμισθος της Νέας Δημοκρατίας και της κας Ασημακοπούλου.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Κυρανάκη, αυτό προσβάλλει την 24Media…

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Άρα είπε ψέματα η κα Ασημακοπούλου.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Συγνώμη, εδώ προσβάλλετε την 24Media, προσβάλλετε το «Έθνος», τους αρχισυντάκτες, τους Διευθυντές, τον κ. Στέφανο Τζανάκη, τον κ. Χωριανόπουλο, ονόματα είναι αυτά ποιος παίρνει την ευθύνη. Τον κ. Αρβανίτη, όλους μας.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Δεν προσβάλλω κανέναν, λέω την πραγματικότητα.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Δεν κάνουμε εμείς ψευδή είδηση. Ψευδής δεν είναι η είδηση. Μπορεί να υπάρχει διαφορετική εκτίμηση. Άλλωστε η κα Ασημακοπούλου κ. Κυρανάκη, εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι διόρθωσε την είδηση. Ήτοι σημαίνει, για ν’ αναγκαστεί σε διόρθωση, είχε κάνει εσφαλμένη δήλωση. Με καλή πρόθεση το λέω .

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Εγώ κ. Αρβανίτη σας λέω την πραγματικότητα. Ποια είναι η πραγματικότητα. Κι από κει και πέρα ο καθένας κρίνει αν προσβάλλεται ή όχι από την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα ποια είναι; Δεν είναι ο κ. Παπαουλάκης σύμβουλος έμμισθος ή άμισθος της κας Ασημακοπούλου ή της Νέας Δημοκρατίας.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Αυτό είναι δήλωση. Το παίρνω. Το ότι διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, είναι κατηγορία και δεν την αποδέχομαι. Και δε λέω ότι την επιστρέφω. Δεν την αποδέχομαι. Διαμαρτύρομαι σ’ εσάς εντόνως γι’ αυτό και σας παρακαλώ ν’ ανακαλέσετε γι’ αυτό το πράγμα.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Είπατε κ. Αρβανίτη ότι το «Έθνος» σήμερα αναφέρει και το News24/7, ότι ο συγκεκριμένο άνθρωπος είναι σύμβουλος της κας Ασημακοπούλου. Έχετε κάνει μάλιστα κάποιο θέμα, το οποίο λέει ότι είναι παράνομη η συγκεκριμένη διαδικασία..

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ναι, βεβαίως, βάσει των δηλώσεων της κας Ασημακοπούλου. Δεν το βγάζουμε απ’ το μυαλό μας. Εδώ την ακούγαμε και την άκουγαν χιλιάδες πολίτες.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι σύμβουλος.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Το δέχομαι αυτό.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Άρα λοιπόν σε αυτό είναι άσπρο ή μαύρο, δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Ή είναι σύμβουλος ο άνθρωπος ή δεν είναι.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Η ψευδής είδηση είναι ότι εδώ υπήρχε πρόθεση να χτυπήσουμε προσωπικά την κα Ασημακοπούλου, το οποίο δεν το αποδέχομαι, ή τη Νέα Δημοκρατία, που δεν το αποδέχομαι.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Εγώ δεν είπα ότι είχατε πρόθεση. Είπα ότι η είδηση αυτή είναι ψευδής.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Επειδή τώρα το βρίσκουμε στο αρχείο, θα το παίζω τρέιλερ, σας το λέω από τώρα, τη δήλωση της κας Ασημακοπούλου στο 24/7 ως έχει, ανά μία ώρα μαζί με το δελτίο. Να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα. Γιατί θα με τρελάνετε σήμερα όλοι σας…

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Κύριε Αρβανίτη, επειδή έχουμε ν’ ασχοληθούμε με σοβαρά πράγματα, καταλαβαίνουμε από δω και πέρα τί είναι, απλά για να συνοψίσουμε: 

 ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Κυρανάκη που συμβάλλει στο έργο του Υπουργείου γιατί με το γκρίζο θεσμικό πλαίσιο που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία δε μπορούσαμε να βρούμε ποιος είναι ο εκπρόσωπος της Uber που φοροδιαφεύγει στη χώρα και δεν τηρεί και καταστρατηγεί τους νόμους της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό τον ευχαριστώ δημόσια.

                    Για τη υπόλοιπη λάσπη που έριξε, την έχουμε συνηθίσει, αλλά παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: Ο Αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, όταν εμείς πήγαμε να θεσπίσουμε κανόνες για την Ανεξάρτητη Αρχή και για τη γκρίζα, αν θέλετε, λειτουργία της, ότι ο διαγωνισμός της Digea δεν πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ότι άλλαξε ο χρόνος που ήταν απαράβατος όρος του διαγωνισμού και μια σειρά άλλων θεμάτων, η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε εν χορώ με τους καναλάρχες ότι πηγαίναμε να καταστρατηγήσουμε την ελευθερία των καναλιών, την ανεξαρτησία της Ανεξάρτητης Αρχής κι όλα τα υπόλοιπα.

                    Μετά από δυο χρόνια αποκαλύπτεται ότι ο συγκεκριμένος Αντιπρόεδρος είναι πιο εξαρτημένος από την εξάρτηση. Έχει κομματικές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία, είναι μέλος του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής στη Νέα Δημοκρατία..

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Είναι ψευδές αυτό που λέτε κ. Σπίρτζη. Δεν έχει κομματικές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ψευδές αυτό που λέτε, δεν ισχύει.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ήταν δηλαδή σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, του κ. Δασκαλάκη, ως ανεξάρτητος.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Δεν ισχύει αυτό που λέτε, ότι έχει κομματικές σχέσεις. Είναι ψευδές.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ωραία. Μάλλον δεν έχει καταλάβει η κα Ασημακοπούλου ποια είναι τα μέλη του Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής του κόμματός σας. Αν είναι έτσι έχετε κάποιο εσωτερικό θέμα.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, έχει ξεκαθαρίσει η κα Ασημακοπούλου ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος κλήθηκε θεσμικά λόγω της θέσης του για να ενημερώσει για το συγκεκριμένο ζήτημα για τα ραδιόφωνα. Δεν έχει ούτε θεσμική θέση ή σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και την κα Ασημακοπούλου ούτε θέση συμβούλου, έμμισθη ή άμισθη. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα, πάτε να βγάλετε ένα θέμα από εκεί που δεν υπάρχει.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ......Κλήθηκε θεσμικά δηλαδή ο Αντιπρόεδρος  Ρυθμιστικής Ανεξάρτητης Αρχής σε συνάντηση του υπεύθυνου ενός κόμματος με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών. Κι αυτό είναι θέμα. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)