to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 18.10.2018

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Βέβαιος ότι δεν μπορεί να διαρραγεί η κυβερνητική πλειοψηφία και να διακοπεί η πορεία της κυβέρνησης

Την βεβαιότητά του πως δεν μπορεί να διαρραγεί η κυβερνητική πλειοψηφία και να διακοπεί η πορεία της κυβέρνησης εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.


Ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε την παραίτηση του Ν. Κοτζιά μη αναμενόμενη και δυσάρεστη, σημειώνοντας πως ο κ. Κοτζιάς «έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής τα 3,5 τελευταία χρόνια», και έκανε αναφορά ειδικά στη διαμόρφωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Παραδέχτηκε πως «πραγματικά προκαλεί η παραίτηση από αυτήν την θέση ευθύνης προβληματισμό, ανησυχία, αναταράξεις», ωστόσο όπως επισήμανε είναι ξεκάθαρο το στίγμα που έδωσε ο πρωθυπουργός και στην αρχή του προχθεσινού υπουργικού συμβουλίου και χθες πολύ περισσότερο με την ανάληψη των καθηκόντων ως υπουργός εξωτερικών. «Είναι ξεκάθαρο διότι επιμένει, και ο πρώτος τη τάξει αναλαμβάνει κι αυτή την κρίσιμη ευθύνη, στο ότι θα πάει μέχρι τέλος αυτή την πολύ σημαντική συμφωνία για την συνεργασία, τη συνανάπτυξη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Π. Καμμένου και πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πως κρατά τη διαφωνία του για το ονοματολογικό και πως δεν υπάρχει περίπτωση ανατροπής της κυβέρνησης και ταύτισής του με τυχόν κινήσεις της ΝΔ, σχολιάζοντας πως «θα περίμενα να είχε κλείσει εκεί το θέμα, από την στιγμή που έδωσε αυτές οι εξηγήσεις ο Π. Καμμένος». Σχολιάζοντας δε στο tweet του κ. Κοτζιά σημείωσε πως «ένα πράγμα που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι όλοι μας με πάρα πολύ μεγάλη θέρμη από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουμε με σαφή τρόπο αυτή τη συμφωνία, υπάρχει ένας προβληματισμός γιατί ο κ. Κοτζιάς ένιωσε να μην καλύπτεται από τη στάση του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών και να κάνει αυτήν την κίνηση».

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για ομηρεία του πρωθυπουργού από τον Π. Καμμένο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε «καμία ομηρεία», προσθέτοντας πως «η μόνη ‘ομηρεία’ είναι η σταθερή απόφαση και η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η κυβερνητική θητεία θα συνεχιστεί με σταθερότητα διότι έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας και ότι όλοι μας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε και η συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον γίνουν τα βήματα από την γειτονική χώρα, θα προχωρήσει».

«Ο πρωθυπουργός δεν νομίζω ότι διάλεξε κανέναν έναντι άλλου», απάντησε επίσης σχολιάζοντας αναφορές από την αντιπολίτευση, και υπογράμμισε πως «νομίζω ότι ο πρωθυπουργός και με το χθεσινό του μήνυμα διάλεξε τη συνέχιση της πολιτικής μας που έχουμε διαμορφώσει και έχει και ο ίδιος συνδιαμορφώσει στον ιδιαίτερο τομέα των εξωτερικών υποθέσεων, κι ιδιαίτερα με τη συμφωνία των Πρεσπών, και με τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά».

«Δεν μπορώ να φανταστώ, δεν περνάει από το μυαλό μου, ότι κάποιος ή κάποιοι από την κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να ανακόψει την πορεία της κυβέρνησης, όταν πια βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή εποχή, όταν έχουμε πολύ κρίσιμα πράγματα μπροστά μας να κάνουμε», ανέφερε επίσης ο κ. Μαντάς. Ερωτηθείς δε για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, εξέφρασε την άποψη πως «δεν νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με την αρχική συμφωνία μας», και αναφέρθηκε  στο κομμάτι της επόμενης ημέρας μετά τα μνημόνια και στη διαλεύκανση ζητημάτων διαφθοράς και διαπλοκής σημειώνοντας πως «υπάρχει δρόμος ακόμη μπροστά μας, υπάρχει πολύ σημαντική προγραμματική ύλη».

Ακούστε τι είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)