to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 30.09.2015

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Προτεραιότητές μας, το δίκαιο φορολογικό σύστημα και η πάταξη της φοροδιαφυγής & της διαπλοκής

«Όλοι έχουμε καταλάβει πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση»


Στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή του SKAI «Πρώτη Γραμμή» συμμετείχε σήμερα 30/9 το πρωί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων κκ Λυριτζή και Οικονόμου, ο Χρήστος Μαντάς ανέφερε:

«Έχουμε με σαφήνεια πει και προεκλογικά, ότι το μνημόνιο δεν είναι το πρόγραμμά μας. Η συμφωνία με τον τρόπο και τις συνθήκες που προέκυψε έφερε το τμήμα αυτό των υποχρεώσεων μας. Πχ ο ΦΠΑ δεν ήταν θέμα επιλογής αλλά επιβολής. Δεν πρέπει να εμφανίζουμε παλιούς φόρους ως νέους. Θα πρέπει να περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Έχουμε υποχρεώσεις, αλλά έχουμε και ανοιχτά ζητήματα. Το πρώτο διάστημα μπορεί να είναι δύσκολο για τον πολύ κόσμο, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και ταυτόχρονα να δρομολογηθούν τα θέματα της ανάπτυξης. Μέχρι τον Μάρτη του 2016 η χώρα είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει αναπτυξιακό πρόγραμμα και χρειαζόμαστε την συμμετοχή της κοινωνίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είναι γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα μεγάλο μέρος της ενέργειας της κυβέρνησης απορρόφησε η διαπραγμάτευση. Η βιασύνη όμως να θεωρούνται κάποια πράγματα τετελεσμένα, δεν βοηθά την χώρα. Δεν είναι στόχος μας να υπάρχουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά μια δίκαιη κατανομή των βαρών ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε πολίτη. Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, η πάταξη της φοροδιαφυγής και ο περιορισμός της διαπλοκής είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Και νομίζω όλοι έχουμε καταλάβει πως το  τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.»

    

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)