to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 08.09.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα και τώρα θέλει να παίξει κρίσιμο ρόλο στην ανάκαμψή της

Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να κατοχυρώσει και επεκτείνει την στήριξη και την αλληλεγγύη του Παρισιού στην Αθήνα, παίζοντας κρίσιμο ρόλο στην σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς μιλώντας Στο Κόκκινο και το Γιώργο Τραπεζιώτη.


Την ώρα που κυβερνητικές πηγές δηλώνουν την ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας παρουσίας του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα, ο κ. Μαντάς αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Μακρόν τόσο στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου όσο και στην Πνύκα, σημείωσε ότι «ειδικά ορισμένες αναφορές έχουν ενδιαφέρον όχι μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, ήταν χαρακτηριστικές ... στην αντιφώνησή του στο Μέγαρο Μαξίμου είπε για το ΔΝΤ που θα πρέπει να σταματήσει πλέον τις παρεμβάσεις του γιατί εδώ είναι έδαφος ευρωπαϊκό ... αργότερα για τα λάθη και τις αστοχίες της Ευρώπης ως προς την ελληνική κρίση στην οποία έδωσε διάσταση ευρωπαϊκή ... μίλησε για την ευθύνη της Ευρώπης και της Γαλλίας ιδιαίτερα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό».
 
Όπως εκτίμησε, την αλληλεγγύη και τη στήριξη που έδειξε η Γαλλία το προηγούμενο διάστημα προς την Ελλάδα, ο κ. Μακρόν «λογικά θέλει να την κατοχυρώσει και να την επεκτείνει, στον κρίσιμο ρόλο που θέλει να παίξει η Γαλλία στην περίοδο σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, γι' αυτό άλλωστε συνοδεύεται από δεκάδες επιχειρηματίες και παράγοντες της οικονομικής ζωής».
 
Την ίδια ώρα, ο γαλλογερμανικός άξονας «είναι σε μία φάση μετάβασης, διαμόρφωσης ... ο κ. Μακρόν άφησε να εννοηθεί ότι σε πολύ λίγες εβδομάδες (θα συμπέσει με το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών) θα έχουμε εξελίξεις. Μένει να δούμε προς ποια κατεύθυνση», όπως είπε.
 
«Ο κοινός τόπος ανάμεσα στην ομιλία του Μακρόν και του Τσίπρα ήταν το στοιχείο της δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης ... πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η νέα Ευρώπη που έχουμε ανάγκη ... και για το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης και για την κοινωνική Ευρώπη. Δεν είναι πλέον δυνατόν να ζει κανείς σε μία Ευρώπη χωρίς τις σημαντικές αλλαγές που χρειάζονται ώστε «ο καθημερινός άνθρωπος, οι εργαζόμενοι, να αισθανθούν ότι συμμετέχουν στην ανάπτυξη, έχουν ρόλο συγκεκριμένο, με σεβασμό και ανάπτυξη των δικαιωμάτων του», τόνισε ο κ. Μαντάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)