to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 27.06.2018

Πολιτική

Χρ. Καραγιαννίδης: Η οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση δεν θα πετύχει και τώρα

«Η κυβέρνηση πέρασε από πολύ δυσκολότερους κάβους και επιβίωσε, δεν νομίζω λοιπόν θα καταφέρουν να πέσει» ανέφερε ο Χρήστος Καραγιαννίδης


Για μία οργανωμένη και στρατηγικά σχεδιασμένη προσπάθεια εκ μέρους του παλιού πολιτικού συστήματος και του μιντιακού και επιχειρηματικού κατεστημένου με στόχο να πέσει η κυβέρνηση έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης. Η προσπάθεια αυτή, όπως τόνισε ο ίδιος, έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2015, αλλά, «δεν έχει πετύχει και δεν θα πετύχει κι τώρα».

Ο Χρ. Καραγιαννίδης χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδη η οποία ήρθε λίγες ημέρες μετά την συζήτηση επί της πρότασης μομφής, στην οποία ήταν εισηγητής. Έκανε δε λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας θέματος στην κυβέρνηση», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «αυτό δεν έχει πλήξει ούτε κατ’ ελάχιστον τη συνοχή της ΚΟ και της κυβέρνησης». Εντύπωση προκαλεί σύμφωνα με τον ίδιο, ότι αν διαβάσει κανείς τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, θα νομίζει ότι υπάρχει μαζική αποχώρηση βουλευτών.

Ταυτόχρονα ο Χρ. Καραγιαννίδης αναφέρθηκε στα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία όπως σχολίασε «παρά τα διάφορα που λεγόντουσαν κατά καιρούς, δεν είναι πολύ φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό είναι κατά την άποψη μου θετικό, θα με τρόμαζε αν συνέβαινε το αντίθετο». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για μία «συνεχή προσπάθεια με κάθε τρόπο αυτή η κυβέρνηση να πέσει» και σημείωσε πως «το πρόβλημα είναι ότι η αντιπολίτευση και ο κ. Μητσοτάκης  είναι στενά δεμένοι με το άρμα αυτών των επιχειρηματιών και άρα δεν μιλάμε για σεβασμό στη δημοκρατία από τη δική τους πλευρά».

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «κρεμάλες» κλπ, ο Χρ. Καραγιαννίδης άσκησε κριτική στις αντιδράσεις της δικαιοσύνης, τις οποίες παρομοίωσε «σαν τον σκύλο του Λούκυ Λουκ, μετά από 6 σελίδες ξυπνάει κάποιος και λέει κάτι ή πρέπει να παρέμβει ο υπουργός δικαιοσύνης για να δώσει εντολή στον εισαγγελέα» και τόνισε πως «τις αυτεπάγγελτες δράσεις δεν μπορούμε να τις κάνουμε εμείς, πρέπει να τις κάνει η δικαιοσύνη». Ταυτόχρονα εξαπέλυσε πυρά και σε ορισμένους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι «έχουν κι ένα παρελθόν όχι απλώς ακροδεξιό, φίλα προσκείμενο προς τη χούντα» και που «ωθούν τους πολίτες στην οργή και τη βία».

Με αφορμή τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού μετώπου κατά της συμφωνίας, έκανε λόγο για προσπάθεια αυτοδιοικητικών να κάνουν πολιτικές καριέρες πάνω στο θέμα, χαρακτηρίζοντας το ως «αίσχιστο σημείο λαϊκισμού και ιδιοτέλειας για πολιτική καριέρα». Ενώ όσον αφορά τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου, ανέφερε πως «όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτικό γεγονός φθίνουν με τον καιρό εκτός αν υπάρχει κάποιος που τους υποδαυλίζει συνεχόμενα» και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να καταλάβει ο κόσμος αυτό το θέμα για το οποίο έχει υπάρξει «μεγάλη προπαγάνδα και παραπληροφόρηση» πως δεν είναι έτσι όπως το περιγράφει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ασκώντας κριτική στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χρ. Καραγιαννίδης υπογράμμισε πως «η ΝΔ έχει παίξει όλα της τα λεφτά στην πτώση της κυβέρνησης από το Μακεδονικό», προσθέτοντας πως «απέτυχε παταγωδώς όπως ήταν αναμενόμενο» η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και το ίδιο εκτίμησε πως θα συμβεί και στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία που ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, σημείωσε πως τα μέλη και οι βουλευτές της ΝΔ «βάζουν μπροστά όλα τα λούμπεν, τα ναζιστικά και τα φασιστικά στοιχεία και από πίσω υποδαυλίζουν αυτήν την κατάσταση θεωρώντας ότι έτσι θα πετύχουν τον σκοπό τους να πέσει η κυβέρνηση», ωστόσο τόνισε πως «η κυβέρνηση πέρασε από πολύ δυσκολότερους κάβους και επιβίωσε, δεν νομίζω λοιπόν θα το καταφέρουν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να διχάζουν  την κοινωνία και να δημιουργούν τρομακτικά πάθη μέσα σε έναν γεωγραφικό χώρο όπως είναι η βόρεια Ελλάδα που στο παρελθόν το πλήρωσε πολύ ακριβά».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα έχει πολιτικό κόστος από τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο Καραγιαννιδης σημείωσε πως «εμείς θεωρούμε ότι λύσαμε ένα πρόβλημα 25 χρόνων που καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν το έχει καταφέρει», τονίζοντας πως γρήγορα θα φανεί η θετική επιρροή από την συμφωνία και πως «για μας ήταν από την αρχή δεδομένο και δηλωμένο ότι θα γίνει προσπάθεια να λυθεί κι είναι από τα πράγματα που τηρήσαμε». «Αν σκεφτόμασταν το πολιτικό κόστος κι για αυτό, όπως κι για άλλα νομοθετήματα που έχουμε φέρει στη Βουλή που δεν είναι και τόσο δημοφιλή, δεν θα είχαμε κάνει τίποτα. Θα ήμασταν σαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  που 25 χρόνια είχαν την πλήρη ακινησία και δούλευε εναντίον της χώρας όλη αυτή η ιστορία», συμπλήρωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)