to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:43 | 03.04.2022

Κοινωνία

Χρ. Γιαννούλης: «Οι φοιτητές δεν είναι πειραματόζωα - Να μπει φραγμός στη συρρίκνωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου»

«Την αντίδραση του συντριπτικής πλειοψηφίας του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού και του συνόλου των φοιτητών προκάλεσε η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος να εισηγηθεί την κατάργηση δύο τμημάτων, τη μεταφορά δύο τμημάτων καθώς και τη συγχώνευση τεσσάρων τμημάτων», σημειώνει ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ς


Κι αυτά συμβαίνουν, επισημαίνει ο Χρ. Γιαννούλης, «την ώρα μάλιστα που οι διοικήσεις των ΑΕΙ σχεδόν στο σύνολό τους, αρνήθηκαν να εισηγηθούν προς το υπουργείο συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων δηλώνοντας ότι δεν συντρέχει κανένας ακαδημαϊκός λόγος».

Και ο Χρ. Γιαννούλης τονίζει:

«Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το Πανεπιστήμιο, αποφάσισαν την κατάργηση, συγχώνευση και μεταφορά Τμημάτων. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιοι οι καθηγητές και οι φοιτητές, η παραπάνω απόφαση ελήφθη εντελώς αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχουν ενημερωθεί ή ερωτηθεί σχετικά.

Προκειμένου να τεκμηριώσει την απόφαση χρησιμοποιεί εισάγει έναν ανεπίτρεπτο εκπαιδευτικό ρατσισμό, αφού διαχωρίζει τους εισαχθέντες ανάλογα με την εκπαιδευτική τους προέλευση (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ).

Η απάντηση σε αυτή την αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απόφαση πρέπει να είναι και θα είναι καθολική. Οφείλουμε να πράξουμε όλοι το χρέος μας για να αποτρέψουμε τα σχέδια Κεραμέως που στο όνομα της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη, προχωρά σε συρρίκνωση και υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)