to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χωρίς έρμα

Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός υπερβαίνουν τα όρια ανοχής ενός ψύχραιμου πολίτη απέναντι σε μια συνειδητή προσπάθεια αποποίησης ευθυνών και διαστρέβλωσης γεγονότων


Είναι από τις φορές που η προσπάθεια ωραιοποίησης μιας πολύ δυσάρεστης κατάστασης είναι λιγότερο εξοργιστική από την πεποίθηση όσων την επιχειρούν ότι μπορούν να πείσουν για τους ψευδείς ισχυρισμούς τους. Ότι μπορούν να παρουσιάζουν το μαύρο ως άσπρο απαλείφοντας κάθε ψήγμα αυτοκριτικής.

Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Πέμπτης στην Εθνική Πινακοθήκη υπερβαίνουν τα όρια ανοχής ενός ψύχραιμου πολίτη απέναντι σε μια συνειδητή προσπάθεια αποποίησης ευθυνών και διαστρέβλωσης γεγονότων. Με τον δέοντα δραματικό τόνο στη φωνή του, ο κ. Μητσοτάκης, ο ίδιος άνθρωπος που εργαλειοποίησε με τέχνη και πάθος την τραγωδία στο Μάτι, έκανε λόγο για εξοργιστική κομματική εργαλειοποίηση της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πολιτικός που φρόντισε να ενεργοποιεί κάθε επικοινωνιακό μηχανισμό για να υπενθυμίζει τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, που πάτησε πάνω σε μια ανείπωτη τραγωδία ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές του 2019 για να βλάψει τους πολιτικούς του αντιπάλους, που επαίρετο στη Βουλή γιατί άλλοι μετρούν στρέμματα κι άλλοι φέρετρα, είχε το πολιτικό θράσος να μιλήσει για εργαλειοποίηση του εγκλήματος στα Τέμπη.

«Είχαμε κι άλλες τραγωδίες στο παρελθόν με νεκρούς με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Δεν διανοήθηκα ποτέ να τις εργαλειοποιήσω για οποιαδήποτε μικροκομματικά οφέλη» είπε υποτιμώντας την ποιότητα σκέψης του ελληνικού λαού. Το χειρότερο ωστόσο δεν είναι η ύβρις προς τους πολίτες της χώρας, που στο κάτω-κάτω του έδωσαν σε ποσοστό 41% την εξουσιοδότηση να συμπεριφέρεται με αμετροέπεια, αλλά προς τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, στις οποίες επί της ουσίας απάντησε ότι συντηρούν την υπόθεση παραπλανημένοι από μια προσπάθεια κομματικής εργαλειοποίησης.

Εκτός αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως οι συγγενείς, που επιζητούν τη λύτρωση μέσω της απονομής δικαιοσύνης, λειτουργούν ως άβουλα θύματα ενός μικροκομματισμού που τους επιβάλλει τον θυμό, την οργή, την αγανάκτηση, τον πόνο και το πένθος. Είναι από τις στιγμές που ο πολιτικός λόγος χάνει κάθε έρμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)