to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 27.04.2017

Κοινωνία

Χίος: Δύο συλλήψεις ντόπιων για παράνομη μεταφορά προσφύγων στα Ψαρά

Οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση, ηλικίας 49 και 47 ετών, οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην εισαγγελέα Χίου, η οποία και τους παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.


Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr:

Κρατούμενοι έως την προσεχή Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, θα παραμείνουν στο λιμεναρχείο Χίου οι δύο Χιώτες που κατηγορούνται για την παράνομη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την Βολισσό στα Ψαρά, προκειμένου από εκεί να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά.

Οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση, ηλικίας 49 και 47 ετών, οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην εισαγγελέα Χίου κα Σπυριδούλα Σταυράτη, η οποία και τους παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο ανακριτής διέταξε την συνέχιση της κράτησής τους, οπότε και μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο Χίου.

Την προσεχή Παρασκευή θα αποφασισθεί με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ή η περαιτέρω κράτησή τους, δηλαδή η προφυλάκισή τους ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Αν υπάρξει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα αφήνονται ελεύθεροι και αποφασίζει σχετικά το συμβούλιο.

Να σημειώσουμε ότι η κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Από το λιμεναρχείο Χίου, τέλος, έγινε γνωστό ότι κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος, με το οποίο μεταφέρθηκαν οι οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες από τα Λιμνιά της Βολισσού στα Ψαρά, στη παραλία «Λαζαρέτα», καθώς και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα των συλληφθέντων, ένα ημιφορτηγό κι ένα επιβατικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)