to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:03 | 11.10.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Χ. Μαντάς: Σε πιο προοδευτική κατεύθυνση η χώρα μας με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (βίντεο)

«Το μείζον θέμα είναι ότι πέρασε με 171 επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στη βουλή και με 148 το άρθρο 3» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς στον ΑΝΤ1.


«Αυτό σημαίνει ότι τα διεμφυλικά άτομα δεν χρειάζονται ως προϋπόθεση να έχουν κάνει χειρουργική επέμβαση, ή να έχουν ψυχιατρική γνωμάτευση για να κατοχυρώσουν τη νέα τους ταυτότητα» εξήγησε ο κ. Μαντάς προσθέτοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πιο προοδευτική κατεύθυνση  με την ψήφιση του νομοσχεδίου. 

O κ. Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του που «ο κ.κ.  Άνθιμος κράτησε μια πιο ήπια στάση από αυτή της ανακοίνωση της ιεραρχίας. Η εκκλησία κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχει κύρια χαρακτηριστικά της την αγάπη και την αλληλεγγύη.”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της δεδηλωμένης υπογράμμισε ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα περί δεδηλωμένης η οποία γίνεται είτε με πρόταση μομφής, είτε με απόρριψη αίτησης για την εμπιστοσύνη, ή την ψήφιση σοβαρών νομοθετημάτων όπως ο προϋπολογισμός».

«Σκοπεύουμε να συζητήσουμε με τους βουλευτές όπως κάθε φορά πράττουμε καθώς όπως φάνηκε ότι ήταν δύσκολο και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν» πρόσθεσε ο κ. Μαντάς.

Επισήμανε μάλιστα ότι «είναι πάρα πολύ εμφανές και κανείς δεν κρύβει ότι έχουμε διαφορές με τους ΑΝΕΛ. Δεν υπήρξε η κυβερνητική πλειοψηφία στο συγκεκριμένο κρίσιμο άρθρο. Αυτό δημιουργεί ερωτηματικά και αναστοχασμούς, αλλά δεν αλλάζει το μείζον ότι η χώρα έκανε ένα βήμα μπροστά».

Κατερ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)