to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 31.07.2017

Πολιτική

Χ Καφαντάρη: Οι Έλληνες της διασποράς συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας (βίντεο)

Οι Έλληνες της διασποράς συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, κατά την τοποθέτηση της στη συνεδρίαση της της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).


Οι Έλληνες της διασποράς συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, κατά την τοποθέτηση της στη συνεδρίαση της της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).

Δείτε το βίντεο:

Ολόκληρη η ομιλία της Χαράς Καφαντάρη:

Αγαπητοί φίλοι της ομογένειας σας καλωσορίζουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Φιλοδοξούμε, πραγματικά, σήμερα να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος με τα μέλη της Επιτροπής και βέβαια, με τους αρμόδιους Υπουργούς των παραγωγικών Υπουργείων, τα οποία έχουν αναφορά στην Επιτροπή μας. Με βάση τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας τη χώρα μας στην πορεία της ανάπτυξης.

Ύστερα από πολλά χρόνια δύσκολων πολιτικών, η χώρα μας βρίσκεται σε μια φάση ανάκαμψης, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να βαδίσει τη δημιουργική ανηφόρα του μέλλοντος. Ήδη, από σήμερα η χώρα μας βγαίνει στις αγορές, γεγονός που δείχνει ότι αναβαθμίζεται διεθνώς, καθώς υπάρχουν και διεθνείς οίκοι που αναβαθμίζουν χώρα και σταδιακά αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης που είναι τόσο σημαντικό για την προσέλκυση των επενδύσεων. Βέβαια, το κύριο ζητούμενο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας με βασικούς πυλώνες την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό και κύρια τις ξένες επενδύσεις.

Όπως θα πουν και οι αρμόδιοι Υπουργοί, έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, όπου έχουμε αύξηση των εξαγωγών και βέβαια, παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα εξακολουθεί και συνεχίζει να παράγει ποιοτικά προϊόντα. Εν τω μεταξύ, είναι δεδομένη και η βούληση της για τη μη καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων, κάτι που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα ελληνικά προϊόντα.

Στον τουρισμό, έχοντας σαν κύριο στόχο 365 μέρες τουρισμό πολλαπλών επιλογών, τα αποτελέσματα είναι, ήδη, ορατά. Κύριος στόχος μας είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού που και σε αυτόν τομέα έχουν γίνει βήματα. Βέβαια, εδώ, να αναφέρουμε την ανάγκη και τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της Πολιτείας για την σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό. Άλλωστε η Ελλάδα έχει πολλά ΠΟΠ προϊόντα.

Τέλος, στον τομέα της ανάπτυξης, όπως θα σας αναφέρει και ο αρμόδιος Υπουργός, έχουν γίνει σημαντικά βήματα, έχουν ψηφιστεί νόμοι, όπως ο νέος αναπτυξιακός, που δημιουργούν ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο στη χώρα μας για επενδύσεις. Εδώ, θα ήθελα να αναφέρω στους φίλους ομογενείς, ότι για μεγάλες επενδύσεις, άνω των 20 εκατομμυρίων, παρέχεται σταθερό φορολογικό καθεστώς για δώδεκα χρόνια, διότι ο τομέας της φορολογίας, όπως καταλαβαίνετε, είναι ένας κύριος, να μην πω πρωτεύον, παράγοντας επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας.

Βασικός στόχος είναι η επένδυση στην καινοτομία και στα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, επενδύσεις στην οικονομία της γνώσης. Ο αγροδιατροφικός τομέας, η ενέργεια λόγω και της γεωπολιτικής της θέσης και οι υποδομές, είναι από τους σημαντικούς τομείς όπου υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτες, η Ελλάδα προσπαθεί. Στην προσπάθεια αυτή μπορείτε, αξιοποιώντας τη θέση σας στις χώρες τις οποίες κατοικείται και έχετε εκλεγεί, να βοηθήσετε ουσιαστικά την πατρίδα μας. Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι εθνική. Μπορείτε και εσείς, πράγματι, να γίνετε πρεσβευτές της Ελλάδας στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Τέλος, κλείνοντας, να πω συγχαρητήρια και στο καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη χθες. Καλή πορεία, καλή συνεργασία με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτως ώστε να πετύχουμε το στόχο που ως Έλληνες θέλουμε.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)