to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γρηγοράκος- Μπαλτάκος: Σημειώσατε Χ.Α.

Το ΠΑΣΟΚ επεδίωκε τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ από τις εκλογές του Μαΐου, τότε που έκανε σφοδρότατες επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για να διευκολύνει τη νίκη του Σαμαρά.


"Σήμερα στη Βουλή ηττήθηκαν οι ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές του κ. Μπαλτάκου", έγραψε στο Twitter ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, αναφερόμενος στην ενδοκυβερνητική μάχη που δόθηκε χθες στην Βουλή, για την ρατσιστική τροπολογία. Κατατρόπωσε το ΠΑΣΟΚ τον ακροδεξιό Μπαλτάκο, που είναι γραμματέας της κυβέρνησης  και είναι γραμματέας της κυβέρνησης επειδή υπάρχει η κυβέρνηση και η κυβέρνηση υπάρχει επειδή την στηρίζει και μετέχει σε αυτήν το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ επεδίωκε τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ από τις εκλογές του Μαΐου, τότε που έκανε σφοδρότατες επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για να διευκολύνει τη νίκη του Σαμαρά. Μετά μπήκε στο γκουβέρνο ασμένως και παρέμεινε σε αυτό, ακόμη και όταν φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Σαμαράς χτίζει  σιγά-σιγά ένα ακροδεξιό καθεστώς. Παρέμεινε ακόμη κι όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, έμεινε μόνο του το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει την κυβέρνηση του Σαμαρά, παρόλο που ο Βενιζέλος είχε υποσχεθεί στον Κουβέλη ότι, αν έφευγε ο ένας, θα έφευγε κι άλλος. 

Ο ένας έφυγε, ο άλλος  έμεινε. Έμεινε ο Βενιζέλος, μολονότι  γνώριζε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν εισήγηση του Μπαλτάκου, παρόλο που άκουγε τον Μπαλτάκο να λέει στους διαδρόμους της Βουλής ότι, αν μας ρίξουν, θα κάνουμε κυβέρνηση με βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Παρέμεινε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του Μπαλτάκου,  που ήταν ο εμπνευστής της φασίζουσας  θεωρίας των δύο άκρων. Την απέρριπτε δήθεν τη θεωρία το ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα όμως την σιγόνταρε με όποιο τρόπο μπορούσε, ακόμα θυμάμαι τον Βενιζέλο να κατηγορεί από το βήμα της Βουλής τον Τσίπρα ότι καλύπτει τους τρομοκράτες της Χαλκιδικής. 

Δύο χρόνια κυβερνάει με τον Μπαλτάκο το ΠΑΣΟΚ. Και με τον Μπαλτάκο και με τον Λαζαρίδη και με τον Βορίδη και με τον ‘Αδωνη και με τον Δένδια και με τον Φαήλο, με νύχια και με δόντια στηρίζει ο Βενιζέλος την ακροδεξιά δράκα που περιβάλει τον Σαμαρά. Και για να μην τρελαθούμε εντελώς, την επίμαχη ρατσιστική τροπολογία ο Γρηγοράκος, ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ,  την κατέθεσε. Την κατέθεσε ο Γρηγοράκος, την απέσυρε μετά το πρώτο κράξιμο και μετά την επανακατέθεσε, για να την αποσύρει και πάλι, όταν το κράξιμο έγινε αβάσταχτο. 

Την τροπολογία την απέσυρε ο Γρηγοράκος, , το περιεχόμενό της όμως δεν το απαρνήθηκε ποτέ. Έγινε παρεξήγηση είπε κι όταν επανέφερε την τροπολογία ο Μιχελάκης έχοντας τον Μπαλτάκο στο πλευρό του, ο Γρηγοράκος εξαφανίσθηκε από την Βουλή, ούτε αντίλογο άρθρωσε ούτε μάχη έδωσε. Τι μάχη να δώσει ο άνθρωπος που κατέθεσε δύο φορές την επίμαχη τροπολογία και δεν την απαρνήθηκε ποτέ; Αλλά και η υποτιθέμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ επί του Μπαλτάκου είναι προσωρινή, σαν της γαρδένιας τον ανθό που ζει μια νύχτα μόνο. Μιλήσανε στο τηλέφωνο ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και είπανε να την αποσύρουν προσωρινά την τροπολογία, για να σταματήσει η φασαρία και να την ξαναφέρουν την επόμενη εβδομάδα.

Το ΠΑΣΟΚ κατατρόπωσε τον γραμματέα της κυβέρνησης που στηρίζει ή όπως θα έλεγε και ο αθυρόστομος λαός, «θύμωσε ο Αγάς και έκοψε τους αναπαραγωγικούς αδένες του». 

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)