to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 25.09.2018

πηγή: ΣτοΚόκκινο

Κοινωνία

Γονείς μαθητών 5ου δημοτικού Θεσσαλονίκης: «Να μας διαβεβαιώσει κάποιος υπεύθυνα πως το σχολείο μας δεν κινδυνεύει»

Διαβεβαιώσεις από τον δήμο για την ασφάλεια του κτιρίου ζητούν οι γονείς των μαθητών του 5ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης μετά το περιστατικό με την αποκόλληση ανεμιστήρα οροφής που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μαθητριών. Για το θέμα μίλησαν στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, Χρυσάνθη Κυριακίδου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.


Η κα Κυριακίδου εξέφρασε την ανησυχία των γονέων σημειώνοντας πως σήμερα για δεύτερη ημέρα πολλά παιδιά δεν πήγαν στο σχολείο- συγκεκριμένα  από τα 125 περίπου παιδιά που είναι το δυναμικό του σχολείου, χθες πήγαν περίπου 20 και σήμερα περίπου 25. Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για τα συσσωρευμένα προβλήματα του σχολείου και παράλληλα ζητούν «να μας διαβεβαιώσει κάποιος υπεύθυνα -γραπτά με σφραγίδα και υπογραφή-  ότι το σχολείο μας δεν κινδυνεύει».
Όπως τόνισε για την κατάσταση του σχολείου η κα Κυριακίδου, «εμείς με γυμνό μάτι χωρίς να είμαστε ειδήμονες θεωρούμε ότι καταρρέει το σχολείο μας» και συγκεκριμένα ανέφερε πως πέρα από το περιστατικό με τον ανεμιστήρα, ένα τμήμα του σχολείου είναι κλειστό από το 2013, πως υπάρχουν πολλές φθορές, πεσμένοι σοβάδες, σπασμένα υαλότουβλα που κατά καιρούς έχουν πέσει κι έχουν τραυματιστεί ευτυχώς όχι σοβαρά παιδιά. «Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε την ασφάλεια των παιδιών μας, και όχι μόνο», ανέφερε και σημείωσε πως περά από τους μαθητές κινδυνεύει και το διδακτικό προσωπικό.
Σε σχέση με τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου ανέφερε πως έχουν σταλεί επανειλημμένα έγγραφα από το 2014 προς την τεχνική υπηρεσία του δήμου που είναι υπεύθυνη για τα σχολικά κτίρια, επισημαίνοντας μάλιστα τον επείγοντα χαρακτήρα των εγγράφων και σύμφωνα με όσα ανέφερε «η απάντηση είναι η ίδια» πως «κάποια στιγμή θα φτιαχτεί αλλά δεν υπάρχουν τα κονδύλια».

Η κα Κυριακίδου τόνισε πως η καθίζηση που έχει υποστεί το σχολείο αποτελεί το πιο σοβαρό θέμα, και σημείωσε πως «υπάρχει τεχνική έκθεση η οποία μας λέει ότι έχει πάθει καθίζηση, δεν υπάρχει στατικότητα στο βορειοδυτικό τμήμα του σχολείο το οποίο δεν χρησιμοποιείται αλλά κανένας δεν μας διαβεβαιώνει για το κομμάτι που είναι τα παιδιά μας».

Σημείωσε δε πως από την πλευρά του συλλόγου θα συνταχθεί κάποιο έγγραφο για να σταλεί στον δήμο ζητώντας να ελεγχθεί το σχολείο και να υπάρξουν επίσημες διαβεβαιώσεις ότι είναι ασφαλές για τα παιδιά και επέκρινε τον δήμο πως δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ο οποίος  επισκέφτηκε το σχολείο την Δευτέρα επισήμανε πως «κανονικά πρέπει να γίνεται έλεγχος από τον δήμο», σημειώνοντας πώς πέρα από το βάψιμο του σχολείου εξωτερικά και εσωτερικά, θα πρέπει αν γίνεται συνολικός έλεγχος και για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή.

Παράλληλα, ανέφερε πως με αφορμή το περιστατικό με την αποκόλληση ανεμιστήρα οροφής στο 5ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, έχει σταλεί έγγραφο σε όλες τις διευθύνσεις των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους δήμους για να γίνει γενικός έλεγχος σε όλα τα κτίρια. Κατέληξε δε αναφέροντας για την περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου πως θα πρέπει η τεχνική υπηρεσία του δήμου να ελέγξει πάλι το κτίριο και να βγάλει πόρισμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)