to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 13.04.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν έχουν καν το σθένος να στηρίξουν την ακροδεξιά τους ρητορική (ηχητικό)

Κυβερνητικές διαρροές τρέφουν δημοσιεύματα περί «μολυσμένων» προσφύγων και Τούρκων κομάντο με ΡΒΧ στολές που θυμίζουν ναζιστική προπαγάνδα και ο Μ. Βορίδης διαβεβαιώνει ότι είναι... λόγια του αέρα η δέσμευση της κυβέρνησης προς την ΕΕ για τα αιτήματα ασύλου, την ώρα που είναι δύο φορές ανάγκη πλέον η αποσυμφόρηση των νησιών, είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Τα νέα κατασκοπικού χαρακτήρα σενάρια που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ δείχνουν πόσο χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, πόσο της δίνει ένα σουρρεαλιστικό χαρακτήρα, καθώς τα δημοσιεύματα επικαλούνται ρητά κυβερνητικές πηγές και στη συνέχεια η κυβέρνηση όταν ερωτάται απαντά -διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου- ότι μελετά τα δημοσιεύματα, είπε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργαλειοποιεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Είναι άλλο όμως να παίρνει κανείς μέτρα γι` αυτό το ενδεχόμενο (είναι αυτονόητη η προστασία των συνόρων) και άλλο η κατασκευή σεναρίων ιδιαίτερα ευφάνταστων, συνέχισε ο Γ. Κατρούγκαλος. Θύμισε χαρακτηριστικά ένα από τα πρώτα δημοσιεύματα που έκανε λόγο για «μολυσμένους» ανθρώπους, στο πρότυπο της ναζιστικής προπαγάνδας με τις παρομοιώσεις με ποντίκια ή ψύλλους, αλλά ταυτόχρονα μιλούσε για Τούρκους κομάντο με στολές βιολογικού πολέμου.

Πρέπει να απαιτηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην κινείται με διαρροές, αλλά να λέει απευθείας και υπεύθυνα την αλήθεια στους πολίτες χωρίς διγλωσσία και να παίρνει πραγματικά μέτρα προστασίας της πατρίδας μας, με τον αυτονόητο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, συνέχισε ο ίδιος. Αλλά εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, καθώς πρέπει ταυτόχρονα να χαϊδέψει τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου της που τους έχει συνηθίσει σε διαφορετικού τύπου υποσχέσεις. Ενώ στην Ευρωπαία Επίτροπο Μετανάστευσης κα Γιόχανσον η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα ασύλου όσων πέρασαν όσο είχε αναστείλει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης, υπουργοί της όπως ο Μ. Βορίδης την ίδια ώρα διαφήμιζαν το αντίθετο, ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα αυτοί οι άνθρωποι να εξεταστούν τα αιτήματά τους, αλλά θα επιστρέφονται άμεσα στην Τουρκία. Δεν έχει καν το σθένος να υποστηρίξει την παράλληλη, εικονική πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί.

Αυτό κάνει η Ακροδεξιά στην Ευρώπη, υπογράμμισε, ο Όρμπαν στην Ουγγαρία έχει αναστείλει επ` αόριστον κάθε δυνατότητα υποβολής αίτησης ασύλου υπό το φόβο «μολυσμένων», είναι το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στους «υπανθρώπους», την άλλη κατασκευή των φασιστικών καθεστώτων. Και η σύνδεση με τον κορωνοϊό είναι πολύ πιο άμεση.

Είναι παράλληλα άμεση ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά, ώστε να δείξουμε αλληλεγγύη και στους πρόσφυγες και στους νησιώτες. Το λέγαμε με όρους προσφυγικού, το λέμε τώρα δύο φορές με όρους υγειονομικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού, να πάψει η υπερσυσσώρευση, να γίνονται τα νησιά αποθήκες ψυχών, τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος. Επίσης το έχει υποσχεθεί στην ΕΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μένει να δούμε πώς θα το εξηγήσει στο ακροδεξιό της ακροατήριο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι απολύτως χρήσιμος, σχολίασε εξάλλου για τις δηλώσεις απαξίωσης της παροχής ρευστότητας στους Έλληνες, με τον τρόπο που θέτει τα θέματα γελοιογραφεί μία άποψη της κυβέρνησης που διατυπώνεται από το οικονομικό της επιτελείο με μεγάλη σοβαρότητα, ότι δεν χρειάζονται μέτρα τώρα, αλλά αργότερα. Αυτό σημαίνει αποδοχή ότι εκατοντάδες χιλιάδε, ενδεχομένως εκατομμύρια Έλληνες μπορούν να είναι άνεργοι, ότι δεν θα το αντιμετωπίσουμε τώρα, αλλά μετά από 7-8 μήνες. Πίσω κρύβει μία ταξική επιλογή, να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας μόνο από τους ισχυρούς ομίλους. Θεωρούν collateral damage τους εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία και τον κοινωνικό ιστό διαλυμένο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)