to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:42 | 11.03.2024

Πολιτική

Γιώτα Πούλου: Καμία ανάληψη ευθύνης από το ΥΠΕΣ για τις διαρροές προσωπικών δεδομένων!

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχαμε έγκαιρα επισημάνει τα κενά ασφαλείας και είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που δυστυχώς δεν υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση»


Το δελτίο Τύπου της Γιώτας Πούλου, βουλευτή Βοιωτίας  και Τομεάρχη Εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Καμία ανάληψη ευθύνης από το ΥΠΕΣ για τις διαρροές προσωπικών δεδομένων!

Στη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για τις διαρροές προσωπικών δεδομένων αποδήμων προς την ευρωβουλευτή κα Ασημακοπούλου, στην οποία δεν προσήλθε η αρμόδια υπουργός κα Κεραμέως, δεν δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Λιβάνιο που απλώς παρέπεμψε στις σχετικές έρευνες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Δικαιοσύνης.

Παρά το γεγονός ότι η ευθύνη της ασφάλειας και της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, ανήκει αποκλειστικά στο ΥΠΕΣ, δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αντίθετα τις «ιδιωτικοποιεί» και αυτές, με απευθείας ανάθεση, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία «Singular Logic», αλλά χωρίς τον αναγκαίο έλεγχο και την παραλαβή των παραδοτέων συστημάτων από το ΥΠΕΣ, σημαντική παράλειψη που υπονομεύει συνολικά τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφάνειας που επικρατεί, είναι ότι ακόμη και στη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την επιστολική ψήφο, δεν απαντά στους πολίτες η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, όπως προβλέπεται στη σχετική Υπουργική Απόφαση, αλλά η ιδιωτική εταιρεία!

Η κυβέρνηση έχει δώσει τα «κλειδιά» ασφαλείας στους ιδιώτες, και δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει κανένα προσωπικό δεδομένο, αλλά ούτε και τη φερεγγυότητα της εκλογικής διαδικασίας συνολικά!

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχαμε έγκαιρα επισημάνει τα κενά ασφαλείας και είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που δυστυχώς δεν υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)