to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 11.07.2022

Πολιτική

Γιώργος Ψυχογιός: Έχουμε κάνει προτάσεις για το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κορινθία

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Ionian TV για τη λειψυδρία που ταλαιπωρεί το Ζευγολατιό, αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ που δεν αξιοποιεί τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.


Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του IONIAN TV (09/07/22).

Ερωτήθηκε για το τεράστιο ζήτημα εν μέσω καλοκαιριού, τη λειψυδρία που ταλαιπωρεί τον  Δήμο  Βέλου-Βόχας και ιδιαίτερα την περιοχή του Ζευγολατιού.

Τόνισε πως το νερό είναι αυτονόητο και δεδομένο για τους κατοίκους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται για κάτι που θα έπρεπε να τους παρέχεται με επάρκεια. Το πρόβλημα με το νερό υπάρχει γενικότερα στην Κορινθία και για αυτό το λόγο το φέραμε στη Βουλή, πιέζοντας και  με άλλες δυνάμεις, με κατοίκους, φορείς, οργανώσεις και Πρωτοβουλίες πολιτών για να δοθεί άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη λύση, αφενός να λύσει το πρόβλημα για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και αφετέρου  με την αξιοποίηση του φράγματος του Ασωπού να δώσει ανάσα και προοπτική τόσο για την ύδρευση όσο και για την άρδευση του τόπου. Κλείνοντας επεσήμανε πως όλες αυτές οι δράσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό με εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις και ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση και ότι υπάρχουν επιστημονικές μελέτες, προτάσεις  και τεκμηριωμένα δεδομένα τα οποία έχουμε φέρει στη Βουλή για την υποδομή και λειτουργία του έργου, όπου τα Υπουργεία πρέπει να χρηματοδοτήσουν και οι Δήμοι με την Περιφέρεια να κάνουν  κινήσεις για άμεσα αλλά και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Στην ερώτηση για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, ο κ. Ψυχογιός επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει και είναι υποχρεωμένος να αφουγκραστεί την πραγματικότητα όλων: των ελεύθερων επαγγελματιών, των μισθωτών, των εργαζομένων. Δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και στις ανάγκες τους , διαλέγουν τι θα πληρώσουν πρώτα και πριν ακόμη τελειώσει ο μήνας δεν υπάρχουν χρήματα για βασικές ανάγκες.

Εμείς, τόνισε ο κ. Ψυχογιός πάμε με προτάσεις δεν καταγγέλλουμε μόνο την κατάσταση, μέσα σε μια παγκόσμια κρίση με πόλεμο, με αύξηση τιμών στην ενέργεια και με την πανδημία τα προηγούμενα δύο χρόνια, οι κυβερνήσεις έχουν εργαλεία αντιμετώπισης της, αλλά την κυβέρνηση της Ν.Δ. που δεν τα αξιοποιεί.

Προτείνουμε 120 δόσεις για μικρομεσαίους, διαγραφή των χρεών της πανδημίας αλλά και τη δημιουργία νέων ρυθμίσεων στις ευάλωτες ομάδες,  για τους εργαζόμενους  αύξηση κατώτατου μισθού για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και μια σειρά μέτρων και προτάσεων που είναι συγκεκριμένες  και χειροπιαστές στο πλαίσιο του επόμενου  κυβερνητικού  προγράμματος  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=yskf0rQ-sq0

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)