to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:48 | 11.03.2022

Πολιτική

Γιάννης Μπουρνούς: Να στελεχωθούν άμεσα οι δικαστικές υπηρεσίες στη Λέσβο και τη Λήμνο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών στη Λέσβο και τη Λήμνο, καλώντας τον κ. Τσιάρα να προχωρήσει στην άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων και στην κάλυψη των ελλείψεων σε υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές.


Η υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, αναφέρει στην  κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Γιάννης Μπουρνούς, δημιουργεί πολύ σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης και μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες. Παράλληλα, η έλλειψη προσωπικού και η ανεπάρκεια υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών έχει ως αποτέλεσμα την ανεπίτρεπτη διαρκή υποβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος των δικαστικών υπαλλήλων της Λήμνου και της Λέσβου, που καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο εργασίας.

Ο κ. Μπουρνούς επισήμανε ότι στο Ν. Λέσβου οι περισσότερες από τις μισές προβλεπόμενες οργανικές θέσεις γραμματέων και επιμελητών παραμένουν κενές ενώ αναφέρθηκε στις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Ειρηνοδικείων Πλωμαρίου και Λήμνου όπου, κατόπιν της συνταξιοδοτήσεως υπαλλήλων, έχουν μείνει με ελάχιστο προσωπικό.

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στηλίτευσε την απουσία των δικαστικών υπηρεσιών του Ν. Λέσβου από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πλήρωση κενών θέσεων από προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, κάνοντας λόγο για ιδιαιτέρως αποθαρρυντική προοπτική για την άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης.

Ο Γιάννης Μπουρνούς στην ερώτησή του, που συνυπέγραψε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Θεόφιλος Ξανθόπουλος, έθεσε υπ΄ όψιν του Υπουργού Δικαιοσύνης τα εξίσου σημαντικά θέματα των ελλιπών υλικοτεχνικών υποδομών και της κτιριακής ανεπάρκειας για τη στέγαση των υπηρεσιών στο Ν. Λέσβου ενώ επισήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και της μηχανοργάνωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)