to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 01.06.2020

Διεθνή

Για να «καλμάρει» τις σφοδρές αντιδράσεις: «Έρευνα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας» υπόσχεται ο πρωθυπουργός της Σουηδίας

Περισσότεροι από 4.000 ασθενείς στη Σουηδία, με σχεδόν τους μισούς να είναι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας, πέθαναν στην πανδημία


Η Σουηδία θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού πριν από το καλοκαίρι, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σουηδική εφημερίδα σήμερα κι ενώ εντείνονται οι επικρίσεις σε βάρος του για τους θανάτους στους οίκους ευγηρίας και την έλλειψη διαγνωστικών τεστ.

Ο Λεβέν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι μια επιτροπή θα συστηνόταν μόλις τελείωνε η κρίση, όμως βρέθηκε υπό πίεση να ενεργήσει συντομότερα.

«Πρέπει να έχουμε μια συνολική προσέγγιση για να δούμε πώς λειτούργησε η κατάσταση σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», είπε ο Λεβέν στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet.

«Θα λάβουμε την απόφαση για τη σύσταση μιας επιτροπής πριν από το καλοκαίρι», συμπλήρωσε.

Η Σουηδία ακολούθησε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στη μάχη κατά του ιού σε σύγκριση με τους γείτονές της και άφησε ανοικτά τα σχολεία, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις, εστιάζοντας στα μέτρα που θα λάμβαναν οι πολίτες εθελοντικά με επίκεντρο τη σωστή υγιεινή και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για να την αναχαίτιση της επιδημίας.

Περισσότεροι από 4000 ασθενείς στη Σουηδία, με σχεδόν τους μισούς να είναι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας, πέθαναν στην πανδημία.

Επιπλέον, η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ ήταν χαμηλότερη σε αριθμό σε σύγκριση με άλλες σκανδιναβικές χώρες, φθάνοντας μόλις στο ένα τρίτο του στόχου της κυβέρνησης των 100.000 τεστ την εβδομάδα.

Πληροφορίες: Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)