to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 11.03.2013

Διεθνή

Γερμανία: Νέο κόμμα των ελίτ για την κατάργηση του ευρώ

Ένα νέο ευρωσκεπτικιστικό κίνημα που αποκαλείται «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) και συγκεντρώνει κυρίως ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου, πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα για πρώτη φορά στη Φρανκφούρτη


Ένας από τους ιδρυτές του, ο καθηγητής Οικονομικών Μπερντ Λούκε, δήλωσε στο Focus ότι δεν ανησυχεί για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 2.000 υπογραφών σε κάθε περιοχή της Γερμανίας προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η ιστοσελίδα του νέου κόμματος ( www.alternativefuer.de) έχει ενεργοποιηθεί από την περασμένη εβδομάδα και οι εγγεγραμμένοι στο λογαριασμό του κόμματος στο Twitter (@wahlalternativ1) ανέρχονται ήδη σε 690.

Στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του αναφέρεται το μήνυμα "Ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το ευρώ!".

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ένας στους τέσσερις Γερμανούς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου κάποιο αντιευρωπαϊκό κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται τη Δευτέρα και υπογραμμίζει την αγωνία των γερμανών ψηφοφόρων σχετικά με το κόστος της κρίσης στην ευρωζώνη.

Τα περισσότερα κόμματα στη Γερμανία παραμένουν σταθερά υπέρ του ευρώ παρότι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στα πακέτα διάσωσης που έχουν λάβει χώρες όπως η Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων TNS-Emnid, η οποία διεξήχθη για το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, το 26% θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να στηρίξει ένα κόμμα που θα επιδίωκε την έξοδο της Γερμανίας από την ευρωζώνη και περίπου τέσσερις στους δέκα Γερμανούς, στην ηλικιακή ομάδα 40-49, θα το πράξουν.

Πηγή: thepressproject

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)