to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 20.04.2015

Κοινωνία

#GDtrial: Η έναρξη της δίκης με τον φακό του left.gr (βίντεο - φωτογραφίες)

Με την ανακοίνωση της διακοπής της δίκης για τις 7 Μαΐου, τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή θέμα για τη διεξαγωγή στον συγκεκριμένο χώρο - Tρεις μάρτυρες κατηγορίας της υπόθεσης Φύσσα, προσερχόμενοι στη δίκη, δέχτηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού - Βίντεο & φωτογραφίες από την αντιφασιστική συγκέντρωση


Βίντεο - φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας

Απόντων των περισσότερων από τους κατηγορούμενους βουλευτές, αλλά και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν 44 από τους 69 κατηγορούμενους (διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ).  Οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας ήταν οι μόνοι παρόντες από την, κατά το κατηγορητήριο, διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης.  

Μεταξύ των παρόντων κατηγορουμένων, ήταν ο προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Πατέλης. Στο δικαστήριο προσήλθαν οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως οι γονείς του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα. Με την ανακοίνωση της διακοπής της δίκης για τις 7 Μαΐου, τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή θέμα για τη διεξαγωγή στον συγκεκριμένο χώρο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, δεν δέχθηκε τη συζήτηση για αυτό το θέμα τη Δευτέρα, ενώ η εισαγγελέας έδρας είπε προς αυτούς που απευθύνθηκαν στο δικαστήριο, ότι συμφωνεί μαζί τους, τονίζοντας, ωστόσο, πως αυτό είναι θέμα της Πολιτείας, η οποία έχει δεσμευτεί ότι θα βρεθεί λύση μελλοντικά. «Οπότε» κατέληξε η εισαγγελική λειτουργός «θα ξεκινήσει η διαδικασία εδώ, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση».

Yπό δρακόντεια μέτρα και η αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο (εδώ περισσότερες φωτογραφίες). Συνήγορος πολιτικής αγωγής, κατήγγειλε ότι τρεις μάρτυρες κατηγορίας της υπόθεσης Φύσσα δέχτηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες την ώρα που πάρκαραν το αυτοκίνητό τους κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι δύο μάρτυρες κατηγορίας που χτυπήθηκαν επέστρεψαν στην αίθουσα με αστυνομική συνοδεία ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Βίντεο & φωτογραφίες από τη συγκέντρωση (παρακάτω δηλώσεις στο φακό του left.gr):

Στο φακό του left.gr και του Άγγελου Καλοδούκα δηλώσεις έκαναν ο Θοδωρής Μερεντίτης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Κορυδαλλού και ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, αντιδήμαρχος δήμου Κορυδαλλού. Και οι δυο τόνισαν την αντίθεση του δήμου στην διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Σταύρος Κουτσουμπέλης, προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, χαιρέτησε την αντιφασιστική διαδήλωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)