to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:35 | 27.04.2017

Κοινωνία

#GDTrial: Αναγνωρίστηκε ο Μίχος για την επίθεση εναντίον αντιφασιστών στην Πάρο το '13

Στο Εφετείο συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή κι ενώ έξω από το κτίριο είχε προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση φορέων και συλλογικοτήτων για τα δύο χρόνια που συμπληρώθηκαν από την έναρξή της στις 20 Απριλίου. Η κατάθεση της Μαρίας Τρούλου που ξυλοκοπήθηκε απο τον βουλευτή της ΧΑ Ν. Μίχο στην αντιφασιστική πορεία της Πάρου, τον Φεβρουάριο του 2013 ξαναζωντάνεψε τη μνήμη και τα γεγονότα στο δικαστήριο.


Ειρήνη Προμπονά - Στο Κόκκινο

Χαιρετισμό απεύθυνε στην συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Κώστας Μανταίος ενώνοντας -με λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια- το πρόσφατο παρελθόν με το παρόν, αφού υπενθύμισε στους συγκεντρωμένους πως στο σημείο που βρίσκεται τώρα το Εφετείο και το κτίριο του Αρείου Πάγου, βρίσκονταν οι φυλακές Αβέρωφ: « Εκεί που μας  φυλάκιζαν και βασάνιζαν οι γονείς και οι παππούδες των σημερινών συνεχιστών του φασισμού» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έστειλε το μήνυμα πως «Στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό είμαστε όλοι μαζί, δεν μας χωρίζει τίποτα».

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετειχαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, η Μάγδα Φύσσα, αλλά και η μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, που πρόσφατα δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από χρυσαυγίτες με πρωταγωνιστή το ηγετικό στέλεχος του στενού πυρήνα της ΧΑ, Χρήστο Ζέρβα.




Η ακροαματική διαδικασία

Η 148η δικάσιμος δεν άργησε να ξεκινήσει στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. Η νηπιαγωγός Μαρία Τρούλου κλήθηκε να καταθέσει για την επίθεση στελεχών και βουλευτών της ΧΑ στην Πάρο τον Φεβρουάριο του 2013.  Η ίδια και ένας ακόμα μάρτυρας-που θα καταθέσει στην επόμενη δικάσιμο-χτυπήθηκαν άγρια από τους χρυσαυγίτες , ενώ η μάρτυρας αναγνώρισε αυτόν που της επετέθη στο πρόσωπο του βουλευτή της ΧΑ Νίκου Μίχου.
Η Μαρία Τρούλου ξεκίνησε εξιστορώντας τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Παροικιά της Πάρου το 2013 απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου της έδρας.



Η άφιξη χρυσαυγιτών στο νησί και το αυθόρμητο αντιφασιστικό κάλεσμα

Όλα ξεκίνησαν όταν μαθεύτηκε στο νησί πως χρυσαυγίτες βουλευτές θα έρθουν στην Πάρο για την κοπή της πίτας. «Αυτό ήταν παράδοξο, καθώς στην Πάρο η ΧΑ δεν είχε γραφεία καν, τότε συζητούνταν, η πίτα θα κόβονταν σε μια ταβέρνα».
Η είδηση αυτή κινητοποίησε του κατοίκους του νησιού: «Μέχρι τότε δεν υπήρχε αντιφασιστική πρωτοβουλία στο νησί, τότε δημιουργήθηκε, έγινε ένα αυθόρμητο κάλεσμα και στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν. Συμμετείχαν διάφοροι από πολλές διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. Εγώ δεν συμμετείχα σε προηγούμενα. Πήγαινα μόνο στο Σπίτι του Δασκάλου, που προϋπήρχε Εκείνο το απόγευμα συμμετείχα στη διαμαρτυρία, είχαμε πάει σε προβολή στο Σπίτι του Δασκάλου με τον Μαυρίδη, στο «Αυγό του Φιδιού». Και μετά στην συγκέντρωση. Τον χειμώνα το νησί είναι άδειο, οπότε μπορείς ν αναγνωρίσεις τα καινούργια πρόσωπα μέσα στο γνωστό σου πλήθος. Είχαν έρθει περίπου 20 άτομα, μηχανόβιοι, με την γνωστή αμφίεση...μπλουζάκια της ΧΑ».

«Στην πλατεία, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς με τα παιδιά τους, πολίτες κάθε ηλικίας. Ήταν μια γιορτινή σχεδόν ατμόσφαιρα. Η κοπή της πίτας θα γινόταν σε μια ταβέρνα , σε εντελώς αντίθετη πορεία από την συγκέντρωση. Έγινε ανακοίνωση όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην πορεία προς το σημείο που η ΧΑ θα έκοβε την πίτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πήγαμε περίπου 100-150 άτομα. Έφυγαν οι μητέρες και τα μικρά παιδιά. Έμειναν ενήλικες και έφηβοι» κατέθεσε η μάρτυς.

Αν και μερικοί από τους συγκεντρωμένους ξεκίνησαν για να πάνε έξω από την ταβέρνα που θα γινόταν η…κοπή της πίτας των χρυσαυγιτών, η αστυνομία είχε άλλη άποψη. Δυο διμοιρίες ΜΑΤ, που μαζί με άλλους αστυνομικούς έφτασαν μαζί με τους χρυσαυγίτες από Πειραιά και Σύρο στο νησί-έκοψαν τον δρόμο στους διαμαρτυρόμενους.

«Κι ενώ αναρωτιόμουν που πηγαίναμε, η αστυνομία μας είχε κλείσει τον δρόμο, εγώ ήμουν πιο πίσω αντιλαμβάνομαι κόσμο να τρέχει προς  τα εμένα και να χουν πέσει χημικά. Άνθρωποι που έτρεχαν προς τα πίσω έλεγαν πως μπροστά υπάρχουν ΜΑΤ και πίσω τους είναι οι χρυσαυγίτες. Δεν άκουσα κάποια φασαρία να έχει προηγηθεί, μόνο πανικό από την εμφάνιση των ΜΑΤ».

Η ίδια αποφάσισε να φύγει μέσα από τα σοκάκια του νησιού. Έχοντας λίγο καιρό στο νησί, δεν γνώριζε καλά τα κατατόπια, μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε από την επίθεση των ΜΑΤ πήδηξε από ένα τοιχίο στο άνοιγμα μιας μονοκατοικίας που είχε μια ισόγεια βεράντα. Κι εκεί δέχτηκε την επίθεση που περιέγραψε στο δικαστήριο λεπτομερώς κι ενώ η υπεράσπιση είχε ήδη ξεκινήσει τα ειρωνικά σχόλια κάθε φορά που η μάρτυρας απαντούσε στην Πρόεδρο.



Το χτύπημα στον τοίχο και οι άναρθρες κραυγές του χρυσαυγίτη

«Ξαφνικά κι ενώ κρύβομαι εκεί, νιώθω κάποιον, έξω απ’ το μπαλκόνι. Ένα χέρι να με πιάνει απ' τα μαλλιά και να με χτυπάει με δύναμη στο τοιχίο. Έχασα τις αισθήσεις μου. Ο Σάββας Μαυρίδης (ο επόμενος μάρτυρας) που  έψαχνε να με βρεί, με είδε πεσμένη κάτω, όπως ερχότανε στην βεράντα φωνάζοντας «Μαρία, Μαρία» και με σήκωσε από κάτω. Και τότε νιώθω και άλλο χτύπημα με μεταλλικό αντικείμενο, ενώ με είχε σηκώσει ο Μαυρίδης και πριν με πάρει στα χέρια του ο άλλος άνδρας. Μπορώ να πω πως συνήλθα από το δεύτερο χτύπημα, γιατί άνοιξε το κεφάλι μου, έτρεχαν αίματα και είδα πλέον αυτόν που χτύπησε. Ένας τεράστιος άντρας, 1.90 περίπου, με αδρά χαρακτηριστικά και στοιχεία στο πρόσωπο του εύκολα αναγνωρίσιμα. Με κρατούσε από τα πέτα του παλτού και χτύπαγε.

Πρόεδρος: Υπήρχαν και άλλοι;

Μάρτυρας: Ναι, γύρω του. Αυτός μου έριξε το πρώτο χτύπημα. Το μεταλλικό αντικείμενο το δέχθηκα ενώ ήμουν ημιλιπόθυμη, οπότε δεν ξέρω να αναγνωρίσω.

Πρόεδρος: Άλλα χαρακτηριστικά του είδατε;

Μάρτυρας: Γεροδεμένος, είχε ένα λακκάκι στο πηγούνι, πολύ κοντό μαλλί και γκρίζους κροτάφους, τα μάτια του ήταν κατακόκκινα, άνοιγε το στόμα του και έβγαζε άναρθρες κραυγές, φλέβες είχαν πεταχτεί… πολιτικά ήταν ντυμένος, πουκάμισο και τζάκετ, το μέτωπο του πήγαινε κάπως προς τα μέσα. Εγώ μιλούσα και προσπαθώντας να απελευθερωθώ από τα χέρια του, φώναζα και έβριζα. Ο Σάββας Μαυρίδης ήταν από πίσω μου κατά τη διάρκεια της επίθεσης και να προσπαθεί να τραβά το σώμα μου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πιάσει τον Μαυρίδη και να τραβήξει από το σακίδιο. Τον τραβούσα και εγώ. Ο Μαυρίδης είχε μώλωπες στα γόνατα, γιατί προσπαθούσε να στηριχθεί και να μην πέσουν τα σώματά τους. Και μετά ήρθαν και ΜΑΤ που προσπαθούσαν να χτυπήσουν το δράστη στα χέρια και να μας αφήσει. Αλλά δεν έγινε τίποτα τέτοιο.

Πρόεδρος: Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν;

Μάρτυρας: Τον χτυπούσαν και κάποια στιγμή έφυγε και αυτός. Αναγκαστικά μας χτυπούσαν και αστυνομικοί μέσα στον πανικό. Είχαν ανέβει και στο μπαλκόνι και χτυπάνε και τον Μαυρίδη στα πλευρά.

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεση ότι μέσα στο μπαλκόνι υπήρχαν και «άλλα δύο άτομα με μαύρα ρούχα». Δεν ήσασταν μόνη σας;

Μαρτ: Αυτοί στέκονταν ακίνητοι. Εγώ πήδηξα μόνη μου εκεί και σκέφτηκα αφού αυτοί ήταν προστατευμένοι και μπήκα και εγώ. Δεν ξέρω αν με χτύπησαν και αυτοί. Αυτοί είχαν μαύρα ρούχα. Δεν πιστεύω ότι ήταν άτομα από την πορεία, δεν μας βοήθησαν να φύγουμε. Δεν θα στέκονταν έτσι. Δεν είχα άποψη τι γίνεται πίσω μου, στην πλάτη μου είχα τον Μαυρίδη. Προσπαθούσα να σωθώ από αυτό που έχω μπροστά μου.

Η μάρτυρας συνέχισε να καταθέτει την στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε. Όπως είπε, αν και είχε δύσει ο ήλιος υπήρχε λάμπα στο σημείο της επίθεσης και μπορούσε να δει καλά. Μια κυρία που ήταν ένοικος στο σπίτι πέταξε μια γλάστρα με σκοπό να βρει τον δράστη και να τον εξουδετερώσει για να ελευθερωθεί απ’ αυτόν. Δεν τον πέτυχε.

Πρόεδρος: Λέτε «θα είχαμε τελειώσει», από ποιον;

Μάρτυρας:: Αν συνέχιζε θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να είμαι παραπληγική από τον δράστη.

Πρόεδρος: Αυτός είχε πιάσει τον Μαυρίδη από το σακίδιο, τι ήθελε να κάνει;

Μάρτυρας: Να τον ρίξει κάτω από το μπαλκόνι. Και μετά ήρθε αυτός ο αστυνομικός και έβαλε το χέρι του γύρω από τη μέση του και μας βοήθησε να φύγουμε. Φάνηκε ότι οι άλλοι τον ήξεραν. Και κατεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο ο Μαυρίδης τρώει κι άλλο χτύπημα στο κεφάλι και σωριάζεται στα χέρια μου. Δεν ξέρω από ποιον, ένας που έτρεχε, δεν πρόλαβα να δω αν ήταν ένστολος ή όχι.

Η αναγνώριση του δράστη και η αστυνομία που δεν έρχεται…

Κατά την μεταφορά των τραυματισμένων στον υγειονομικό σταθμό του νησιού με το αυτοκίνητο κάποιου πολίτη και αφού  ενας ακόμα πολίτης έδεσε με επίδεσμο το τραύμα που είχε στο μέτωπο ο Σ. Μαυρίδης και αιμορραγούσε μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Η μάρτυρας έκανε 10 ράμματα στο κεφάλι. Μεταξύ όσων ήρθαν στο νοσοκομείο υπήρχε κι ενας δημοσιογράφος από την «Φωνή της Πάρου»:

«Μου είπε να μου δείξει φωτογραφίες που είχε τραβήξει κατά την άφιξη των χρυσαυγιτών στην Πάρο. Είχε διάφορα πορτραίτα, διάφορα πρόσωπα. Αναγνώρισα το άτομο που μου επετέθη. Ήταν πολύ χαρακτηριστικό το πρόσωπο του. Λακκάκι στο πηγούνι, γκρίζοι κρόταφοι. Είπα στον δημοσιογράφο «Αυτός είναι!». Με ρώτησε «είσαι σίγουρη» και του είπα «ναι, αυτός είναι». Μου λέει «αυτός είναι ο Μίχος».

Την Μαρία Τρούλου συμβούλευσαν να φωνάξει την αστυνομία. Όμως η Αστυνομία δήλωνε πως δεν μπορούσε να πάει κι είχε περάσει ήδη μιάμιση ώρα. Έφτασε στο σημείο μετά από παρέμβαση του δήμαρχου του νησιού!

«Πήγα και στον Μαυρίδη να ρωτήσω αν θέλει να υποβάλει μήνυση. δεν ήθελε να δώσει καμία συνέχεια σε αυτή την υπόθεση. Και εγώ πήγα και έδωσα κατάθεση είχε έρθει και Εισαγγελέας από τη Σαντορίνη. Στην κατάθεση δεν είπα ποιος είναι, μόνο τον περιέγραψα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Η δικηγόρος μου έδωσε συμβουλή να καταθέσω. Μου είπε επίσης πως  μπορεί επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο να μην είναι αυτόφωρο. Δεν είπα αυτά με το δημοσιογράφο. Δεν ήξερα. Υπέβαλα μήνυση κατά αγνώστων.»

Η μάρτυρας έδωσε μια συνέντευξη στο «Έθνος» και στον Λ. Μπιντέλα: «Με πήρε τηλέφωνο ο δημοσιογράφος και μου είπε ότι αυτή η δημοσιότητα θα είναι καλή, θα ήταν σαν προστασία η δημοσιοποίηση. Φοβόμουν τι θα γίνει αν έκανα σε αυτό τον άνθρωπο μήνυση». Φοβόταν γιατί η αθώωση Κασιδιάρη στην υπόθεση Διαλυνά και η εξέλιξη που είχε λειτούργησε αποτρεπτικά. Δεν κατέθεσε μήνυση γιατί εκείνο τον καιρό «η κατάσταση ήταν περίεργη», όπως είπε. «Ήδη ο Κασιδιάρης είχε αθωωθεί στην υπόθεση Διαλυνά και πίστευα πως μ' έναν ψευδομάρτυρα θα μπορούσε αυτό να γυρίσει εναντίον μου. Να πει δηλαδή πως τα άτομα αυτά δεν έφυγαν ποτέ από το μαγαζί και μετά να μηνυθώ εγώ για συκοφαντική δυσφήμιση».

Η Αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη….

Από την κατάθεση της μάρτυρος  ο ρόλος της αστυνομίας στα γεγονότα της Πάρου τον Φλεβάρη του 2013 δεν ήταν βοηθητικός στους τραυματίες. Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμα το εξής:  «Η αστυνομία μας είπε αν θέλετε πάμε στο λιμάνι με το περιπολικό επειδή θα έφευγαν οι χρυσαυγίτες να τους δούμε και να τους αναγνωρίσουμε. Είπαμε με τον Σάββα να πάμε και τελικά δεν ήταν κανείς εκεί. Και μας είπαν μετά να πάμε μόνοι μας, αν θέλουμε, την επόμενη μέρα. Φυσικά εμείς δεν πήγαμε, μένουμε στις Λεύκες. Δεν προσφέρθηκαν ούτε να μας πάρουν με το περιπολικό».

Πρόεδρος: Δε το ζητήσατε;

Μάρτυρας:: Όχι, πού ήταν όταν ήρθαν 50 άτομα στο νησί; Και ο αστυνομικός που ήταν μέσα στη κατάθεσή μου παρενέβαινε συνέχεια και αμφισβητούσε αυτά που έλεγα. Και μάλιστα η Εισαγγελέας του έκανε παρατήρηση.

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε τελικά παρουσία 15 ντόπιων, όπως κατέθεσε η Μαρία Τρούλου: «Είδαμε φωτογραφίες του Κασιδιάρη και του Μίχου. Σε δημοσιεύματα έλεγαν «έφυγαν σαν λαγοί», «τα ήθελαν και τα έπαθαν», ουσιαστικά παραδέχονταν αυτά που έγιναν.

Κανείς από την αστυνομία ή από κάπου αλλού δεν της ζήτησε να δει ξανά φωτογραφίες ή κάτι άλλο. «Ουδείς ενδιαφέρθηκε» όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε. Ένας Ολλανδός φωτορεπόρτερ τράβηξε φωτογραφίες όλη την επίθεση εναντίον της Μαρίας Τρούλου, αλλά του έσπασαν την μηχανή και μπόρεσε να σώσει μόνο φωτογραφίες από την πορεία πριν.

Αυτές κατέθεσε η μάρτυρας στο Άρειο Πάγο. Όπως είπε ο Ολλανδός φωτορεπόρτερ που ζει χρόνια στο νησί δεν ήθελε να συμμετάσχει σε όλη αυτή τη διαδικασία, μόνο το όνομά του να αναφερθεί. «Από φόβο» συμπλήρωσε.
Όταν πήρε τηλέφωνο στην Σύρο για την υπόθεση της είπαν ότι το πιο πιθανόν είναι να μην έχει συνέχεια η ιστορία και να πάει στο συρτάρι.


 

Μαρία Τρούλου: «Δεν μπορούσα ν' αφήσω το μίσος μέσα μου. Δεν θα γίνω σαν αυτούς»

Η Μαρία Τρούλου με σταθερή, ήρεμη φωνή και αγνοώντας τις ειρωνείες της υπερβολικά νευρικής υπεράσπισης, συνέχισε να καταθέτει μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι περίπου, όπου και ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία. Όταν από έδρας την ρώτησαν «Τι γνωρίζει για την ΧΑ» απάντησε: «Είναι μισαλλόδοξοι, βάλλουν κατά της διαφορετικότητας, καταπατούν τ' ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχουν κανένα σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή».

Απαντώντας στο πως τελικά έφτασε να καταθέσει είπε: «Όταν έγινε η δολοφονία Φύσσα κατάλαβα πως πρέπει να κάνω ο,τι μπορώ. Να μιλήσω. Για καιρό φοβόμουν, μ' έπιανε ψυχολογικό όταν έβλεπα άτομα της κοψιάς του δράστη, που μιλούσαν δυνατά, είχα φόβο μέσα μου…. Η ενασχόλησή μου μαζί τους, μετά απ' αυτό που συνέβη με ρουφούσε. Δεν μπορούσα ν' αφήσω το μίσος μέσα μου. Δεν θα γίνω σαν αυτούς. Είχα όμως πια υποχρέωση να καταθέσω κι έτσι πήγα στον Άρειο Πάγο».

Η εξέταση συνεχίστηκε από την πολιτική αγωγή. Κι ενώ η μάρτυρας απαντούσε στις ερωτήσεις των συνηγόρων από την απέναντι πλευρά τα σχόλια και οι ειρωνείες συνεχίζονταν. Η μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση πως την αντιμετώπισε η τοπική κοινωνία μετά απ’ αυτό είπε: "Η τοπική κοινωνία μου φέρθηκε αλληλέγγυα. Ο δήμαρχος, οι συνάδελφοι, ο κόσμος...πήρα άδεια 10 μέρες για να συνέλθω» την ίδια ώρα συνήγορος υπεράσπισης ακούστηκε να λέει «καλά ήσουν». Ο συνήγορος υπεράσπισης πριν ξεκινήσει τις ερωτήσεις  έθεσε υπ’ όψιν του δικαστηρίου αίτημα ζητώντας να καταγράφει στα πρακτικά η φράση αυτή. Η υπεράσπιση αντέδρασε, δημιουργήθηκε ένταση και διακοπή για μισή ώρα.

«Η αστυνομία έμοιαζε να έχει έρθει για να προστατεύει την ΧΑ»

Στο δικαστήριο προσκομίστηκαν φωτογραφίες του χώρους της επίθεσης. Η μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο τα του χώρου και σε πιο σημείο έγινε η επίθεση.
Εκείνο το βράδυ η αστυνομία δεν έκανε ούτε προσαγωγές, ούτε συλλήψεις. «Το νησί έχει φιλήσυχους ρυθμούς και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Η αστυνομία έμοιαζε να έχει έρθει στο νησί για να προστατέψει τους χρυσαυγίτες,  όχι τον κόσμο» και συνέχισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Ντόπιοι δεν ήταν αυτοί που χτύπησαν τους διαδηλωτές. Ντόπιοι πήγαν στην εκδήλωση της ΧΑ. Στην συγκέντρωση ήταν φίλοι τους ή συγγενείς τους...κι εμείς ξέραμε ποιοι είχαν πάει στην εκδήλωση και εκείνοι, ποιοι είχαμε πάει στην διαδήλωση. Αυτοί που χτύπησαν ήταν εκείνοι που ήρθαν το πρωί...μηχανόβιοι με μπλουζάκια της ΧΑ».

Η μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις και για τη φράση «ο Μίχος πήγαινε για ζημιά», που ακούγεται σε βίντεο στο κινητό του χρυσαυγίτη Ιωάννη Καζαντζόγλου - κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το βίντεο της επιδείχθηκε από την ανακρίτρια στον Άρειο Πάγο και τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των χρυσαυγιτών από το λιμάνι της Πάρου την επομένη των επεισοδίων.

«Η φράση που ακούσατε «ο Μίχος πήγαινε για ζημιά» θεωρείτε ότι σας αφορά;», ρώτησε τη μάρτυρα συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής. «Ναι γιατί αν μας είχαν πετύχει... Δεν θέλανε μόνο να μας πάνε στο νοσοκομείο, αλλά και κάτω από το χώμα» απάντησε η μάρτυρας.

Όταν ήρθε η ώρα να υποβάλλει ερωτήσεις η υπεράσπιση στην μάρτυρα η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα. Παρακολουθώντας την ακροαματική διαδικασία νόμιζες πως δικάζεται η μάρτυρας, όχι η ΧΑ. Η Πρόεδρος προχώρησε στις απαραίτητες συστάσεις προς την υπεράσπιση, η μάρτυρας απολύτως ψύχραιμη απαντούσε συγκροτημένα αποκρούοντας ακόμα και διάφορα άσχετα με την υπόθεση, όπως η…. «αναβάθμιση» της μάρτυρος σε γραμματέα του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ του οποίου είναι υποψήφια διδάκτορας από νηπιαγωγός ή αν γνωρίζει το ψήφισμα του 2016 για το «Σπίτι του εκπαιδευτικού» στην Πάρο που έκανε λόγω για πολεμικές τέχνες. Τι κι αν η μάρτυρας απαντούσε πως δεν γνωρίζει γιατί έφυγε μόλις ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά, λόγω των γεγονότων, ο συνήγορος ζητούσε να μάθει αν γνωρίζει.

Η κατάθεση ολοκληρώθηκε έπειτα από πολλές και έντονα διατυπωμένες ερωτήσεις της υπεράσπισης, συστάσεις της Προέδρου και θα συνεχιστεί με την κατάθεση του Σάββα μαυρίδη στον Κορυδαλλό στις 2 Μαϊου.

Η Πρόεδρος τέλος έδωσε τις δικασίμου για τον Ιούνιο. Κορυδαλλός: 1, 8, 20, 30/06 και Εφετείο: 2, 6, 13, 26, 28/06. Ακόμα η δικάσιμος της 30ης Μαΐου που ήταν προγραμματισμένη για τον Κορυδαλλό, μεταφέρεται στο Εφετείο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)