to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 08.03.2017

Κοινωνία

#GDTrial, 135η ημέρα: Όταν οι χρυσαυγίτες μαχαίρωναν μαθητές

«Το πρωί της Δευτέρας 28 Γενάρη 2013, ένα 16χρονο παιδί, μαθητής στο 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου, μαχαιρώθηκε από εξωσχολικά άτομα πηγαίνοντας στο σχολείο του. Η ζωή του κινδύνευσε, ένα από τα τραύματα ήταν βαθύ, πολύ κοντά στην καρωτίδα. Τα τραύματα στην ψυχή του θύματος, στην οικογένειά του αλλά και την παρέα του, ασφαλώς θα αργήσουν να επουλωθούν»: η υπόθεση αυτή εξετάζεται σήμερα στο Εφετείο, στην 135η συνεδρίαση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»


Μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας την εξέλιξη της δίκης από το GoldenDawnWatch, που καταγράφει ζωντανά όσα συμβαίνουν στο Εφετείο.

Tέσσερα χρόνια μετά την επίθεση στον μαθητή, η υπόθεση Αποστολόπουλου-Χατζηπαυλίδη (περιλαμβάνεται στις “32 δικογραφίες Δένδια” και στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή - διαβάστε εδώ αναλυτικά) εξετάζεται σήμερα στο Εφετείο, όπου λαμβάνει χώρα η 135η συνεδρίαση της δίκης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση συμμαθητή του θύματος, του Κίμωνα Κουρσόπουλου, ο οποίος είχε επίσης δεχθεί απειλές από χρυσαυγίτες, όπως περιέγραψε και ενώπιον του δικαστηρίου. Ισως η πιο χαρακτηριστική ως τώρα αναφορά του, δε, να είναι η εκείνη για τον φόβο που είχε σπείρει η δράση των χρυσαυγιτών ανάμεσα στους άλλους μαθητές του σχολείου, αλλά και στους γονείς τους:

O μάρτυρας αναφέρθηκε και στις απειλές από τους χρυσαυγίτες που συνεχίστηκαν και μετά την επίθεση στον Φοίβο Δ., όπως: «Μετά το συμβάν γράψαν στο κουδούνι ΧΑ, θα πεθάνεις, τηλεφωνήματα θα σε σκοτώσουμε κ.λπ».

Να σημειωθεί ότι μια αναφορά του μάρτυρα ότι έχει ακούσει μέσω ΜΜΕ για εμπλοκή των χρυσαυγιτών με εμπόριο ναρκωτικών κ.λπ. προκάλεσε μεγάλη ένταση και αντιδράσεις από την υπεράσπιση, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η δίκη. Να σημειωθεί ότι και σήμερα οι ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης ήταν εξαιρετικά εριστικές προς τον μάρτυρα, με συνεχείς επαναλήψεις των ίδιων ερωτήσεων - ένας μάλιστα συνήγορος των χρυσαυγιτών απευθύνθηκε στον μάρτυρα με τη φράση «Αυτά όχι σε μένα. Και θα μάθετε να σέβεστε. Τις μαγκιές αλλού»...

Η δίκη έχει διακοπεί αυτή την ώρα (12.30) και θα συνεχιστεί μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, κατά τη 1 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)