to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 20.11.2012

left.gr

Διεθνή

Γάζα, 7η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης: 110 οι νεκροί, κοντά 1.000 οι τραυματίες

Διπλωματική κινητικότητα για προώθηση εκεχειρίας. Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς, ισοπεδώνοντας σπίτια. 40 ρουκέτες στην πόλη Μπιρσίμπα από την παλαιστινιακή αντίσταση.


Από τη συνεχή ενημέρωση στη σελίδα των Σχολιαστών χωρίς Σύνορα:

Η Γάζα υπό ισραηλινή επίθεση (συνεχής ενημέρωση)


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, 7η μέρα της ισραηλινής επίθεσης στην Λωρίδα της Γάζας

10:48 Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή  στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ο Mohammad Yahya Awad, 15 ετών, και ο Bilal al-Barawi, 20ετών. Άλλος ένας παλαιστίνιος πεθαίνει από τα τραύματά του σε αιγυπτιακό νοσοκομείο.


10:16 Η Χαμάς και οι ταξιαρχίες του PFLP ανακοινώνουν ότι έχουν ρίξει ρουκέτες στην ισραηλινή πόλη Beersheba σήμερα το πρωί.


10:10 Ο Μπαν Κι-Μουν λέει στο Κάιρο ότι “θα ζητήσει από την ισραηλινή ηγεσία να σταματήσει η βία”, όταν  αργότερα σήμερα θα επισκεφτεί το Ισραήλ.


10:00 Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ben Rhodes, επαναλαμβάνει τη θέση των ΗΠΑ. Η Χαμάς πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις ρουκετών στο Ισραήλ και η Αίγυπτος, μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια επίλυσης της σύγκρουσης, λέει.


9:50 Αναγνωρίζονται τα θύματα των τελευταίων αεροπορικών βομβαρδισμών. Ο Mohammad al-Rezeq Zahar σκοτώθηκε και ο al-Mughraqa και ο γιος του τραυματίστηκαν, λένε οι γιατροί. Ο Yahya Marouf σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό στο Beit Lahiya.


9:38 Ο Λευκός Οίκος λέει ότι ο πρώτος σταθμός της Κλίντον θα είναι το Ισραήλ για συνομιλίες με τον Νετανιάχου, και θα συναντηθεί με ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, αλλά όχι με στελέχη της Χαμάς.


9:34 Στο Κάιρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ λέει ότι μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι μια “επικίνδυνη κλιμάκωση”.


9:32 Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στο Beit Lahiya.


8:49 Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης: Πύραυλος έπληξε ένα σπίτι σε Μπιρσίβα, δεν υπάρχουν θύματα.


8:38 Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ  αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα στην Beersheva.


02:12 Οι  Αλ-Κασάμ βομβαρδίζουν την ισραηλινή πόλη Kiryat Gat με 5 ρουκέτες Grad. Άλλες πέντε ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί   στο χωριό al Majdal. Μερικές από τις ρουκέτες έχουν αναχαιτιστεί από το ισραηλινό Iron Dome.


1:28 ισραηλινή επίθεση στο κυβερνητικό κτίριο  στην πόλη της Γάζας.


1:20 Τραυματίες φθάνουν στο νοσοκομείο Σίφα μετά από τον βομβαρδισμό της Ισλαμικής Εθνικής Τράπεζας.



Παλαιστίνιοι πρυροσβέστες προσπαθούν να σβησουν τη φωτιά μετά από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κτίριο της Ισλαμικής εθνικής Τράπεζας, στη Γάζα, 20/11/2012 (AFP PHOTO/MAJDI FATHI)


1:13 Η Al-Arabiya αναφέρει ότι η Αίγυπτος θα ανακοινώσει μια συμφωνία, με την εγγύηση του Προέδρου Mohammad Mursi. Η   εφημερίδα από τη Σαουδική Αραβία αναφέρει ότι οι όροι περιλαμβάνουν την άρση της πολιορκίας και το άνοιγμα των διαβάσεων της Γάζας.


1:12 Ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν την έδρα της Ισλαμικής Εθνικής Τράπεζας στην πόλη της Γάζας


01:03 Το ισραηλινό  πυροβολικό με βάση τα βόρεια σύνορα της Γάζας βομβαρδίζει τα γεωργικά εδάφη  και τα σπίτια στην πόλη Μπέιτ Χανούν, σύμφωνα με τους Αλ-Κασάμ. Εν τω μεταξύ, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα διεξάγουν αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα.


01:00 Οι Αλ-Κασάμ αναφέρουν σε tweet ότι σύμφωνα με ιατρικές πηγές ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έχει φτάσει τους 110 και 990 έχουν τραυματιστεί από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.



00.55 Η  Ρωσία κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπλοκάρει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας και λέει ότι τα άλλα μέλη του συμβουλίου  κωλυσιεργούν.


00:47 Τρεις πύραυλοι έπληξαν το σπίτι του ηγέτη των Κασάμ Raed Al-Athar στη Ράφα, Ma’an


00:20 Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλιώς θα είναι στόχοι.


00:05 Αλ-Κασάμ: “Σήμερα βομβαρδίσαμε ισραηλινούς στόχους με 107 ρουκέτες, σε συνολικό  αριθμό 1200 ρουκετών που έχουν χτυπήσει το Ισραήλ από την αρχή της επίθεσης του στη Γάζα.


Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, 6η μέρα της Ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα


23:32 Η Φατάχ, η Χαμάς και άλλες παρατάξεις συναντήθηκαν τη Δευτέρα  στη Γάζα . Ο αξιωματούχος της Φατάχ ,Ναμπίλ Σάατ, που αντιπροσώπευε τον πρόεδρο  Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε: “Είμαστε όλοι με την αντίσταση ενάντια στον εχθρό και με την εκεχειρία που θα μπορούσε να σταματήσει την επίθεση και να άρει την πολιορκία της Γάζας.” Ο  εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν “ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι ενωμένος ενάντια στην επίθεση.”

Παλαιστίνιοι προσεύχονται δίπλα στα σώματα των μελών της οικογένειας al-Dalou κατά τη διάρκεια της κηδείας τους στην πόλη της Γάζας 19 Νοεμβρίου, 2012.
(Reuters / Μοχάμεντ Σάλεμ)

22:45 Τέσσερις τραυματίες μετά από βομβαρδισμούς στο σπίτι   της οικογένειας Manasira στη Ράφα, συμπεριλαμβανομένων μιας γυναίκας και ενός παιδιού.


22:38  Πεθαίνει η Amna Hijazi   μετά  από αεροπορική επιδρομή στο σπίτι της οικογένειας της  στο Beit Lahiya, που σκότωσε  τον άντρα της Foad και τα παιδιά τους , Mohammad και Suhaib.


22:34 Οι Αλ-Κασάμ της Χαμάς  λένε ότι εκτόξευσαν πέντε ρουκέτες Grad στην Beersheba.


20:26 Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα επέκρινε τις αραβικές χώρες που στέλνουν στρατιωτικό υλικό στη Συρία, αλλά δεν βοηθούν  τη Γάζα “ούτε με μια σφαίρα”. Ο   Νασράλα δήλωσε ότι οι αραβικές χώρες θα έπρεπε να έχουν συμβάλει «στον εξοπλισμό της Γάζας και στην υποστήριξη των μαχητών της, αντί να ζητούν τη διαμεσολάβηση μεταξύ αυτού και του ισραηλινού εχθρού ».



Η αμέσως προηγούμενη ενημέρωση από τους Σχολιαστές χωρίς Σύνορα:


Γάζα, Δευτέρα βράδυ: στους 101 οι νεκροί - το Ισραήλ βομβαρδίζει τα διεθνή ΜΜΕ


Σχετικά, στο κεντρικό μας θέμα που ενημερώνεται τακτικά:


Πεθαίνοντας στη Γάζα: το Ισραήλ σφυροκοπά τους αποκλεισμένους

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)