to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:50 | 20.03.2014

Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Δεν θέλουμε επικοινωνιακή αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑ"Ι και την Άννα Μπουσδούκου, ο Γ. Σακελλαρίδης απάντησε σε ερωτήσεις για την υποβάθμιση της πόλης, την ασφάλεια και το παρεμπόριο.


 

 
«Υπάρχει μία μεγάλη υποβάθμιση. Βλέπουμε ρολά στα μαγαζιά, συνανθρώπους μας που ψάχνουν μια γωνιά να ξαπλώσουν το βράδυ. Αυτή η υποβάθμιση προφανώς συνδέεται με την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Εμείς θέλουμε να δώσουμε ζωή στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να ενισχύσουμε και την οικονομική αλλά και την πολιτιστική δραστηριότητα», σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα δώσει έμφαση και στις γειτονιές της πόλης: «Υπάρχει μια προσκόλληση των προηγούμενων δημοτικών αρχών στη "βιτρίνα" της Αθήνας. Αθήνα όμως δεν είναι μόνο η "βιτρίνα" της, είναι και οι γειτονιές της, είναι και η Κυψέλη, είναι τα Πατήσια».
 
Για το ζήτημα της ασφάλειας, είπε: «Ο Δήμαρχος δεν είναι ο Σερίφης της πόλης. Γίνεται μια επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος της ασφάλειας, που είναι ένα καθολικό δικαίωμα όλων των πολιτών». «Η ασφάλεια, όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με την αστυνόμευση. Έχει να κάνει και με τις κοινωνικές συνθήκες, με την κοινωνική εξαθλίωση. Εμείς θέλουμε να δώσουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα της ασφάλειας», σημείωσε ο Γ. Σακελλαρίδης συμπληρώνοντας ότι «ασφάλεια είναι και το να υπάρχουν σχολικοί φύλακες, να είναι λειτουργικές οι παιδικές χαρές, να έχουν τα πάρκα ηλεκτροφωτισμό». 
 
Για το παρεμπόριο, τόνισε: «Δεν θέλουμε επικοινωνιακή αντιμετώπιση του παρεμπορίου, δηλαδή να παίρνουμε μία κάμερα, όπως είχε κάνει ο κ. Μηταράκης έξω από την ΑΣΟΕΕ, να γίνεται μία επιχείρηση-σκούπα και την επόμενη μέρα να υπάρχουν άλλοι με σεντόνια. Για να έχουμε αποτελεσματική αντιμετώπιση, πρέπει να χτυπηθεί το χονδρεμπόριο. Να ακολουθήσουμε την πορεία των παράνομων προϊόντων, από την είσοδο στη χώρα, το λιμάνι του Πειραιά, να δούμε τους τελωνειακούς μηχανισμούς, τι έλεγχοι γίνονται και πώς φτάνουν τα προϊόντα με κοντέινερ στην πόλη».   


 

Η σελίδα της Ανοιχτή Πόλης εδώ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)