to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:16 | 20.06.2017

Διεθνή

Γαλλία: Υπό κράτησιν μέλη της οικογένειας του δράστη που έπεσε πάνω σε αστυνομικό βαν

Ο δράστης της επίθεσης που απετράπη σήμερα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών από το 2015 κι είχε φάκελο για συμμετοχή στο «ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.


Τέσσερα μέλη της οικογένειας του 31χρονου ισλαμιστή που σκοτώθηκε κατά την απόπειρα επίθεσης χθες στην Λεωφόρων των Ηλυσίων Πεδίων, έχουν τεθεί υπό κρατησιν, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Η πρώην σύζυγος του Ανταμ Τζαζίρι, καθώς και ο πατέρας του, ο αδελφός του και η σύζυγος του τελευταίου προσήχθησαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησε η αστυνομία στο οικογενειακό τους σπίτι.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο άνδρας που έπεσε με το όχημά που οδηγούσε πάνω σε βαν της αστυνομίας στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων το Παρίσι «πέθανε», έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος μίλησε για μια «απόπειρα επίθεσης».

Ο δράστης της επίθεσης που απετράπη σήμερα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών από το 2015 κι είχε φάκελο για συμμετοχή στο «ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Η οικογένεια του 31χρονου άνδρα, ήταν επίσης γνωστή για συμμετοχή στο «σαλαφιστικό» κίνημα, ανέφερε μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.


«Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας στη Γαλλίας στοχοθετήθηκαν» τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Ζεράρ Κολόμπ διευκρίνισε ότι στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν «ένας συγκεκριμένος αριθμός όπλων, εκρηκτικών με τα οποία ενδεχομένως σκόπευε να ανατινάξει το όχημα».

Επιπλέον, γκαζάκια, ένα τουφέκι εφόδου τύπου Καλάσνικοφ και περίστροφα βρέθηκαν στο όχημα του δράστη, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Αυτή η επίθεση «δείχνει μία ακόμη φορά ότι το επίπεδο της απειλής στη Γαλλία είναι εξαιρετικά αυξημένο» συμπλήρωσε ο Κολόμπ κι ενώ η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015.

«Για εκείνες κι εκείνους που διερωτώνται για την αναγκαιότητα να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους νόμους, το βλέπουμε σήμερα ότι η κατάσταση στη Γαλλία το επιβάλλει, ότι εάν θέλουμε να εγγυηθούμε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε συγκεκριμένο αριθμό μέτρων» επιβεβαίωσε ο υπουργός, που αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη ένα νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Γαλλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)