to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 12.10.2023

Διεθνή

Γαλλία: Η κυβέρνηση απαγορεύει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις και απειλεί με συλλήψεις

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει όλες τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, τονίζοντας ότι «διοργανωτές και ταραχοποιοί» τέτοιων διαδηλώσεων ενδέχεται να συλληφθούν.


Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έδωσε εντολή σήμερα για την απαγόρευση των «φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων επειδή είναι πιθανό αυτές να προκαλέσουν διατάραξη της δημόσιας τάξης», και προειδοποίησε με συλλήψεις.

Ο Νταρμανέν έστειλε αυτή την οδηγία σε νομάρχες, τονίζοντας ότι «διοργανωτές και ταραχοποιοί» τέτοιων διαδηλώσεων ενδέχεται να συλληφθούν.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Χαμάς κάλεσε σε διαδηλώσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο την Παρασκευή για να στηρίξουν τους Παλαιστίνιους εν μέσω της αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Δύο διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στο Παρίσι είχαν ήδη απαγορευτεί την Πέμπτη, υπό τον φόβο ξεσπάσματος ταραχών, αναφέρει το Reuters.

Η γαλλική αστυνομία διαλύει τη διαδήλωση στο Παρίσι, χρησιμοποιώντας βία.

Η Γαλλία έχει από τις μεγαλύτερες εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη και οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μπορούν να πυροδοτήσουν εντάσεις στην χώρα, τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η γαλλική κυβέρνηση στοχεύει να αποτρέψει με αυξημένη αστυνομική προστασία εβραϊκών χώρων, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και συναγωγών.

Από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, από τη Γάζα, το Σάββατο, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 20 ανθρώπους για δεκάδες αντισημιτικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της παρενόχλησης παιδιών  Εβραίων από συμμαθητές τους στο σχολείο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)