to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Σταθάκης: Η διαιτησία, ο καλύτερος τρόπος να ξεκαθαρίσει το τοπίο της επένδυσης στις Σκουριές

«Η παραπομπή του ζητήματος των Σκουριών στη διαιτησία είναι ο καλύτερος τρόπος να επιλυθούν οι διαφορές που υπάρχουν με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και να ξεκαθαρίσει το τοπίο αυτής της επένδυσης» δήλωσε ο Γ. Σταθάκης ερωτηθείς για το θέμα της δραστηριότητας της Ελληνικός Χρυσός στην ΒΑ Ανατολική Χαλκιδική στο περιθώριο της επίσκεψής του στο περίπτερο του ΑΔΜΗΕ στην 82η ΔΕΘ.


«Η παραπομπή του ζητήματος των Σκουριών στη διαιτησία είναι ο καλύτερος τρόπος να επιλυθούν οι διαφορές που υπάρχουν με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και να ξεκαθαρίσει το τοπίο αυτής της επένδυσης» δήλωσε ο Γ. Σταθάκης ερωτηθείς για το θέμα της δραστηριότητας της Ελληνικός Χρυσός στην ΒΑ Ανατολική Χαλκιδική στο περιθώριο της επίσκεψής του στο περίπτερο του ΑΔΜΗΕ στην 82η ΔΕΘ. 

Συγκεκριμένα τόνισε «Η θέση μας είναι πολύ σαφής, παραπέμψαμε το θέμα στη διαιτησία, αυτό ολοκληρώθηκε αρχές Ιουλίου, το Νομικό Συμβούλιο του κράτους θα την κάνει οπότε 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαιτησίας. Αυτό προβλέπεται και στη σύμβαση που έχει το ελληνικό Δημόσιο με την Ελληνικός Χρυσός, είναι ο καλύτερος τρόπος και η καλύτερη μέθοδος προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν οι διαφορές που υπάρχουν και να ξεκαθαρίσει όλο το τοπίο αυτής της επένδυσης. Αυτή την επιλογή κάναμε και με αυτή προχωράμε». 

Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης η διατήρηση του 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στο δημόσιο

Είμαστε στον νέο ΑΔΜΗΕ, στην νέα εταιρεία που φτιάχτηκε, πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης ο τρόπος που προχώρησε ο νέος ΑΔΜΗΕ δηλαδή η διατήρηση της πλειοψηφίας των μετοχών στο ελληνικό δημόσιο, του 51% και η εισαγωγή ενός μεγάλου στρατηγικού επενδυτή (State Grid), με την οποία προσβλέπουμε ότι θα υπάρξει μια μεγάλη αναβάθμιση των δικτύων στη χώρα με αιχμή του δόρατος τις μεγάλες διασυνδέσεις των νησιών οι οποίες θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των ΥΚΟ που έχει σήμερα το ενεργειακό μα σύστημα» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. 

«Η νέα εποχή του ΑΔΜΗΕ είναι μια ευκαιρία για μεγάλες επενδύσεις, για απομείωση των τιμολογίων για τους καταναλωτές και για την ασφάλεια του ενεργειακού μας συστήματος» συμπλήρωσε ο υπουργός.

 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης σημείωσε ότι τα αρχικά σχέδια των προηγούμενων διοικήσεων και κυβερνήσεων ήταν η ιδιωτικοποίηση του 66%  «μιας υποδομής που είναι στρατηγική για τη χώρα και δεν είναι καθόλου ιδεοληψία να παραμένει δημόσια, γιατί αυτό συμβαίνει στην πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης. Είναι σημαντική πρόκληση να αποδείξουμε ότι γίνεται και αλλιώς, γίνεται και με τη διατήρηση του 51% με δημόσιο έλεγχο με ό,τι συνεπάγεται αυτό και με μια συμφωνία μετόχων που προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων η εταιρεία να έχει μια πολύ επιτυχημένη πορεία τα επόμενα χρόνια».  
 
Η επιτυχία έγκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, στην επιτάχυνση των έργων διασύνδεσης, στον εξορθολογισμό της δομής της εταιρείας, στον επαναπροσανατολισμό της προς την κατεύθυνση της διαχείρισης των παγίων, την μέγιστη δυνατή ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση όλων των τεχνικών διαδικασιών συντήρησης του δικτύου.
 
«Ο ΑΔΜΗΕ μέσω της ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ σε δέκα μέρες από σήμερα ανοίγεται στην διεθνή αγορά, αφού συμμετέχει στο Roadshow που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με σκοπό να στηριχθεί η μετοχή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών από επενδυτές στο εξωτερικό» δήλωσε ακόμη εκτιμώντας ότι σε λίγες μέρες που θα δημοσιοποιηθεί η οικονομική κατάσταση του εξαμήνου «τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι ιδιαίτερα θετικά και θα προεξοφλούν μεγαλύτερα κέρδη για το 2017 απ`όσα είχε η εταιρεία για το 2016». 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)