to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 20.12.2023

Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: «Καλοφάγωτες οι αυξήσεις 46% στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς της ΝΔ»

«46% ήταν οι αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους; Η κα Μενδώνη, που υπερασπίστηκε τον κ. Λιγνάδη, θα λάβει 46% αύξηση. Ο κ. Τσακλόγλου, ο οποίος λοιδορεί τους διανομείς και τους δικηγόρους, θα λάβει 46% αύξηση. Οι Υπουργοί σας αυξήσεις, οι πολίτες με κουπόνια».


Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί της «Τροπολογίας Καιρίδη» και του ζητήματος της απόσυρσης καλλιτεχνικού έργου από έκθεση στο Ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 46% των απολαβών των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών της Ν.Δ. σημειώνοντας σκωπτικά: «Με αφορμή τις ημέρες των εορτών, να ευχηθώ “σε καλή μεριά” και “καλοφάγωτες” οι αυξήσεις κατά 46% στους μισθούς των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών, τις οποίες ψήφισαν οι Βουλευτές της Ν.Δ.!» Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Καραγκούνης αντέτεινε ως επιχείρημα ότι δόθηκαν αυξήσεις και στους δημοσίους υπαλλήλους, με τον Βουλευτή Φθιώτιδας να απαντά: «46% ήταν οι αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους; Η κα Μενδώνη, που υπερασπίστηκε τον κ. Λιγνάδη, θα λάβει 46% αύξηση. Ο κ. Τσακλόγλου, ο οποίος λοιδορεί τους διανομείς και τους δικηγόρους, θα λάβει 46% αύξηση. Οι Υπουργοί σας αυξήσεις, οι πολίτες με κουπόνια».

Εν συνεχεία, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε: «Το 2015-2019, όταν το μεταναστευτικό ήταν σε έξαρση, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Ν.Δ. μας έλεγε “να πάρετε τους μετανάστες σπίτι σας”. Τώρα, οι 157 Βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίο υπερψήφισαν την “Τροπολογία Καιρίδη”, πόσους θα πάρουν στο σπίτι τους; Τα στελέχη της Ν.Δ. χρωστούν μια συγγνώμη σε πολλούς ανθρώπους. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αποτελεί “υπεύθυνη πατριωτική στάση η υπερψήφιση της τροπολογίας”… Τί άλλο θα ακούσουμε γι’ αυτή την καρέκλα; Βέβαια, όταν ήταν στο ΛΑ.Ο.Σ., έλεγε ότι αν ήταν στην Κυβέρνηση, θα έδιωχνε με κλωτσιές τους Αλβανούς… Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που έδινε συγχαρητήρια στον κ. Βρούτση όταν έκλεισε ξενοδοχείο επειδή εργάζονταν μετανάστες».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης πρόσθεσε: «Ο εμπαιγμός της ελληνικής κοινωνίας είναι πρωτοφανής. Ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Καιρίδης ανέφεραν ότι φέρνουν την τροπολογία για να μην υπάρξει απώλεια 1,5-2 δισ. ευρώ για τη συγκομιδή της ελιάς! Οι άνθρωποι είναι τόσο άσχετοι, που δε γνωρίζουν ότι η συγκομιδή της ελιάς έχει τελειώσει εδώ και 15-20 μέρες».

Καταληκτικά, όσον αφορά την απόσυρση καλλιτεχνικού έργου από έκθεση στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Για την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη “δε σέβονται” τη σημαία όσοι προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη αναδεικνύοντας το πρόβλημα της έμφυλης βίας, της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών, αλλά “τη σέβονται” αυτοί, που κάνουν υποκλίσεις μπροστά στον Τούρκο Πρόεδρο. Ο κ. Γεραπετρίτης, που πόνεσε η μέση του από τις υποκλίσεις στον κ. Ερντογάν, υποτίθεται ότι σέβεται τη σημαία… Μια καλλιτέχνις, η οποία εκθέτει ένα έργο με θέμα ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα που βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, δε σέβεται τη σημαία… Ντροπή για τον κ. Γεραπετρίτη και την Κυβέρνηση, που γίνονται ουρά των ακροδεξιών και του κ. Νατσιού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)